MWALLO Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Zaczynam nowy model, zrobię go prosto z pudełka wraz z ruchomym zawieszeniem. Czekam na gąsienice. Model sklejony, zostały drobne podszlifowania. Pozdrawiam Michał Cytuj
MWALLO Napisano 5 Marca 2011 Autor Napisano 5 Marca 2011 Pierwsze malowanie, nałożyłem wstępnie trzy odcienie koloru piaskowego. Uprzednio pomalowałem podkładem z cytadeli. Jutro dalsze etapy... Pozdrawiam Michał Cytuj
cloner16 Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Widzę ,że masz coś nowego na warsztacie.Podkład z Cytadeli dobra sprawa natomiast czy będziesz jeszcze kładł jakiś kolor piaskowy czy postarasz się zrobić odcień filtrami albo olejami? Cytuj
MWALLO Napisano 5 Marca 2011 Autor Napisano 5 Marca 2011 No w końcu zabrałem się do czegoś, mam kilka rozgrzebanych modeli. Co do malowania to mam w planie pobawić się troszkę żółtym clearem zanim wejdę z olejami. Cytuj
MWALLO Napisano 6 Marca 2011 Autor Napisano 6 Marca 2011 Dalszy etap prac, podciągnięte detale oraz nałożone kalki. Pozdrawiam Michał Cytuj
gumis Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 Witam. Czy te szpary przy łączeniu płyt nadbudówki będą szpachlowane? Cytuj
MWALLO Napisano 6 Marca 2011 Autor Napisano 6 Marca 2011 Ni będzie to widoczne w dalszych etapach. Szparki są minimalne. Cytuj
cloner16 Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 Nie wydaje się tobie ,że jest za biało-szary ? Cytuj
MWALLO Napisano 6 Marca 2011 Autor Napisano 6 Marca 2011 Nie, ludzie to dopiero początek. Olejami zmienię odcień. P.S. Nie wiem gdzie Ty tu widzisz szarość... Nie dałem nawet kropli szarej farby. Cytuj
MWALLO Napisano 6 Marca 2011 Autor Napisano 6 Marca 2011 Zabawa z clearem tamiyowskim Model nabiera koloru, jutro wchodzę olejami. Pzdr Cytuj
chemik Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 Wszystko cacy, malarsko szykuje się jak zwykle mistrzostwo świata. Mała uwaga techniczna. Popraw bandaże kół. Ładnie je zmęczyłeś, ale w rzeczywistości guma była odrywana małymi kawałkami, natomiast na twoim modelu widać tu i ówdzie "łuski" (mam na myśli nacięcia tylko z jednej strony). Cytuj
MWALLO Napisano 7 Marca 2011 Autor Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) Powoli różnicuje odcienie poszczególnych elementów. Chcę troszke popróbować, w sumie po filtrach i weatheringu będzie to słabo widoczne. Pzdr Edytowane 7 Marca 2011 przez Gość Cytuj
Dumo Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Oj śpieszy Ci się. Modulacja zamieniła się bardziej w wypłowienia 2 fotka od dołu. Mam pytanie czy kalka na wieży to numer razem z panzergrau czy malowałeś najpierw szarym i numery były osobno ? Cytuj
MWALLO Napisano 7 Marca 2011 Autor Napisano 7 Marca 2011 Wszystko jest OK. Co do numerów to były osobno, szare pod spodem to farba. Cytuj
mae Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Mocno ryzykujesz, szpary są dość mocno widoczne. Obawiam się, że malowaniem nie nadrobisz braków w samym sklejeniu modelu. Cytuj
Kacperek315 Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Wiem, że one nie będą widoczne. Trzymamy za słowo. Cytuj
MWALLO Napisano 7 Marca 2011 Autor Napisano 7 Marca 2011 Powoli różnicuje odcienie poszczególnych elementów. Chcę troszke popróbować, w sumie po filtrach i weatheringu będzie to słabo widoczne. Pzdr Cytuj
ShaDow FoX Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Bardzo fajnie wyszły te przejścia kolorów, trochę pozalewałeś dziurki na lewej osłonie wydechu. Cytuj
MWALLO Napisano 7 Marca 2011 Autor Napisano 7 Marca 2011 Dzięki panowie, model schnie. Osłony wydechów będą zdewastowane także zalane dziurki to nic. Pozdrawiam Cytuj
Dumo Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Coraz lepiej ta żółć nareszcie wyszła na wierzch. Jedziesz dalej Cytuj
Mierzu Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Wreszcie Mwallo warsztat bardziej szczegółowy. Co do tego,że olejami "zmodulujesz" kolor to się nie obawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi