Skocz do zawartości

1:35 Dragon, PzKpfw Panzer I Ausf. A Early Production

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaczynam nowy model, zrobię go prosto z pudełka wraz z ruchomym zawieszeniem. Czekam na gąsienice. Model sklejony, zostały drobne podszlifowania.

dml6289a.jpg

P1010192-2.jpg

P1010193-2.jpg

P1010195.jpg

P1010197.jpg

P1010204-1.jpg

P1010199-2.jpg

P1010208-1.jpg

Pozdrawiam

Michał

Napisano

Pierwsze malowanie, nałożyłem wstępnie trzy odcienie koloru piaskowego. Uprzednio pomalowałem podkładem z cytadeli.

P1010214.jpg

P1010195-2.jpg

P1010191.jpg

P1010197-1.jpg

P1010206.jpg

P1010207.jpg

Jutro dalsze etapy...

Pozdrawiam

Michał

Napisano

Widzę ,że masz coś nowego na warsztacie.Podkład z Cytadeli dobra sprawa natomiast czy będziesz jeszcze kładł jakiś kolor piaskowy czy postarasz się zrobić odcień filtrami albo olejami?

Napisano

No w końcu zabrałem się do czegoś, mam kilka rozgrzebanych modeli.

Co do malowania to mam w planie pobawić się troszkę żółtym clearem zanim wejdę z olejami.

Napisano

Nie, ludzie to dopiero początek. Olejami zmienię odcień.

P.S. Nie wiem gdzie Ty tu widzisz szarość... Nie dałem nawet kropli szarej farby.

Napisano

Wszystko cacy, malarsko szykuje się jak zwykle mistrzostwo świata.

Mała uwaga techniczna. Popraw bandaże kół. Ładnie je zmęczyłeś, ale w rzeczywistości guma była odrywana małymi kawałkami, natomiast na twoim modelu widać tu i ówdzie "łuski" (mam na myśli nacięcia tylko z jednej strony).

Napisano (edytowane)

Powoli różnicuje odcienie poszczególnych elementów. Chcę troszke popróbować, w sumie po filtrach i weatheringu będzie to słabo widoczne.

Pzdr

Edytowane przez Gość
Napisano

Oj śpieszy Ci się. Modulacja zamieniła się bardziej w wypłowienia 2 fotka od dołu.

Mam pytanie czy kalka na wieży to numer razem z panzergrau czy malowałeś najpierw szarym i numery były osobno ?

Napisano

Mocno ryzykujesz, szpary są dość mocno widoczne. Obawiam się, że malowaniem nie nadrobisz braków w samym sklejeniu modelu.

Napisano

Powoli różnicuje odcienie poszczególnych elementów. Chcę troszke popróbować, w sumie po filtrach i weatheringu będzie to słabo widoczne.

P1010263-1.jpg

P1010261-1.jpg

P1010258-1.jpg

P1010256.jpg

Pzdr

Napisano

Bardzo fajnie wyszły te przejścia kolorów, trochę pozalewałeś dziurki na lewej osłonie wydechu.

Napisano

Coraz lepiej ta żółć nareszcie wyszła na wierzch.

Jedziesz dalej

Napisano

Wreszcie Mwallo warsztat bardziej szczegółowy. Co do tego,że olejami "zmodulujesz" kolor to się nie obawiam.