MWALLO Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Zaczynam nowy model, zrobię go prosto z pudełka wraz z ruchomym zawieszeniem. Czekam na gąsienice. Model sklejony, zostały drobne podszlifowania. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 5 Marca 2011 Autor Share Napisano 5 Marca 2011 Pierwsze malowanie, nałożyłem wstępnie trzy odcienie koloru piaskowego. Uprzednio pomalowałem podkładem z cytadeli. Jutro dalsze etapy... Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Widzę ,że masz coś nowego na warsztacie.Podkład z Cytadeli dobra sprawa natomiast czy będziesz jeszcze kładł jakiś kolor piaskowy czy postarasz się zrobić odcień filtrami albo olejami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 5 Marca 2011 Autor Share Napisano 5 Marca 2011 No w końcu zabrałem się do czegoś, mam kilka rozgrzebanych modeli. Co do malowania to mam w planie pobawić się troszkę żółtym clearem zanim wejdę z olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 Dalszy etap prac, podciągnięte detale oraz nałożone kalki. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Witam. Czy te szpary przy łączeniu płyt nadbudówki będą szpachlowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 Ni będzie to widoczne w dalszych etapach. Szparki są minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Nie wydaje się tobie ,że jest za biało-szary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 Nie, ludzie to dopiero początek. Olejami zmienię odcień. P.S. Nie wiem gdzie Ty tu widzisz szarość... Nie dałem nawet kropli szarej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 Zabawa z clearem tamiyowskim Model nabiera koloru, jutro wchodzę olejami. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Wszystko cacy, malarsko szykuje się jak zwykle mistrzostwo świata. Mała uwaga techniczna. Popraw bandaże kół. Ładnie je zmęczyłeś, ale w rzeczywistości guma była odrywana małymi kawałkami, natomiast na twoim modelu widać tu i ówdzie "łuski" (mam na myśli nacięcia tylko z jednej strony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Bardzo fajny panzer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) Powoli różnicuje odcienie poszczególnych elementów. Chcę troszke popróbować, w sumie po filtrach i weatheringu będzie to słabo widoczne. Pzdr Edytowane 7 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Oj śpieszy Ci się. Modulacja zamieniła się bardziej w wypłowienia 2 fotka od dołu. Mam pytanie czy kalka na wieży to numer razem z panzergrau czy malowałeś najpierw szarym i numery były osobno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Wszystko jest OK. Co do numerów to były osobno, szare pod spodem to farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Mocno ryzykujesz, szpary są dość mocno widoczne. Obawiam się, że malowaniem nie nadrobisz braków w samym sklejeniu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Wiem, że one nie będą widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Wiem, że one nie będą widoczne. Trzymamy za słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Powoli różnicuje odcienie poszczególnych elementów. Chcę troszke popróbować, w sumie po filtrach i weatheringu będzie to słabo widoczne. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Ok ten clear zmienił wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 pięknie idzie, coraz lepiej ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Bardzo fajnie wyszły te przejścia kolorów, trochę pozalewałeś dziurki na lewej osłonie wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Dzięki panowie, model schnie. Osłony wydechów będą zdewastowane także zalane dziurki to nic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Coraz lepiej ta żółć nareszcie wyszła na wierzch. Jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Wreszcie Mwallo warsztat bardziej szczegółowy. Co do tego,że olejami "zmodulujesz" kolor to się nie obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi