Skocz do zawartości

IDF Humer Siyur 1/35 Academy

Tysiuniek

Rekomendowane odpowiedzi

Hamer Siyur - pojazd patrolowy armii izraelskiej.

Podstawą będzie model z Academy.Wykorzystam komplet kół żywicznych, nowego typu, oraz żywiczne fotele - też nowego typu. Mam też trochę blaszek z Eduarda oraz Lion Roara - pewnie się przydadzą.Pozostałe elementy postaram się wykonać we własnym zakresie. Sam jestem ciekawy, co mi z tego wyjdzie.

Pojazd nie będzie przedstawiał konkretnego egzemplarza, będzie to "mix" różnych pojazdów. Ze zdjęć wynika, że właściwie każdy samochód jest inny, różnią się szczegółami, elementami wyposażenia, stopniem zużucia itd. Mój model będzie miał cechy wersji Orev (podobnie jak Siyur na trzecim zdjęciu), który wyróżnia się barierką po lewej stronie pojazdu - elementem charakterystycznym właśnie dla wersji wyposażonej w wyrzutnię pocisków TOW.Prawdopodobnie jest to pojazd, który wcześniej służył właśnie jako Orev, a póżniej zmieniono jego przeznaczenie. Ale tu już niech wypowiedzą się fachowcy od tego tematu - dla mnie to są tylko przypuszczenia.

02-1.jpg

04.jpg

111.jpg

Witam Jako,że jestem nowy na forum z tym większym zainteresowaniem będę śledził przebieg budowy.Widziałem twoje dokonania i innych kolegów co między innymi przekonało mnie do tematu hummwv.Wasze warsztaty są dla mnie kopalnią wiedzy.

Kibicuję i pozdarwiam

Robię tylko z pudła(jeszcze) to nie wiem czy jest co pokazać.To dopiero mój trzeci model,bo pierwszego nie liczę,drugiego strach pokazać.Pokażę je na placu zabaw na humvee-models.Praca zawodowa daje mi na hobby góra dwa,trzy dni lub noce w tygodniu. Postaram się jednak coś wrzucić z tej budowy

Oczywiście, że jest.Nawet trzeba. Z pudła też można zrobić bardzo fajny model.Najważniejsza jest chęć i pasja do takiego hobby.Nie zastanawiaj sie Piotrze, tylko zakładaj warsztat.Na naszym forum jest wielu specjalistów, którzy o modelarstwie i Humvee's wiedza wszystko, lub prawie wszystko.I chętnie dzielą się swoją wiedzą."Modelwork" jest forum ogólnym, natomiast "Humvee-models" wyspecjalizowanym...O ile tak można napisać. Pokaż również swoje poprzednie modele.

• 1 month later...