Tysiuniek Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Hamer Siyur - pojazd patrolowy armii izraelskiej. Podstawą będzie model z Academy.Wykorzystam komplet kół żywicznych, nowego typu, oraz żywiczne fotele - też nowego typu. Mam też trochę blaszek z Eduarda oraz Lion Roara - pewnie się przydadzą.Pozostałe elementy postaram się wykonać we własnym zakresie. Sam jestem ciekawy, co mi z tego wyjdzie. Pojazd nie będzie przedstawiał konkretnego egzemplarza, będzie to "mix" różnych pojazdów. Ze zdjęć wynika, że właściwie każdy samochód jest inny, różnią się szczegółami, elementami wyposażenia, stopniem zużucia itd. Mój model będzie miał cechy wersji Orev (podobnie jak Siyur na trzecim zdjęciu), który wyróżnia się barierką po lewej stronie pojazdu - elementem charakterystycznym właśnie dla wersji wyposażonej w wyrzutnię pocisków TOW.Prawdopodobnie jest to pojazd, który wcześniej służył właśnie jako Orev, a póżniej zmieniono jego przeznaczenie. Ale tu już niech wypowiedzą się fachowcy od tego tematu - dla mnie to są tylko przypuszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 23 Marca 2011 Autor Share Napisano 23 Marca 2011 Początek początku...Za podbudowę posłuży stary model M1025.Jednak większość blaszek i elementów będę musiał wykonać we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Witam Jako,że jestem nowy na forum z tym większym zainteresowaniem będę śledził przebieg budowy.Widziałem twoje dokonania i innych kolegów co między innymi przekonało mnie do tematu hummwv.Wasze warsztaty są dla mnie kopalnią wiedzy. Kibicuję i pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 Dzięki.Polecam również to forum: http://www.humvee-models.com Trochę podłubałem. Z braku blaszek i gotowych elementów muszę posiłkować się samoróbkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 26 Marca 2011 Autor Share Napisano 26 Marca 2011 Zrobiłem od nowa uchwyt na koło zapasowe i zmieniłem szekle. Teraz powinno być znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Super Ci idzie Już się zarejestrowałem na polecanym forum i wziąłem się za dłubanie przy Desercie Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 27 Marca 2011 Autor Share Napisano 27 Marca 2011 Eeee tam, super... Załóż warsztaty, abyśmy mogli widzieć, co robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 27 Marca 2011 Autor Share Napisano 27 Marca 2011 Trochę do przodu...Zrobiłem sobie radio wraz ze stolikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Cały czas podglądam i się uczę.. wzrokowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Tomasz kawał dobrej roboty piotrek1971 koniecznie załóż warsztat budowanego przez Ciebie humvee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Robię tylko z pudła(jeszcze) to nie wiem czy jest co pokazać.To dopiero mój trzeci model,bo pierwszego nie liczę,drugiego strach pokazać.Pokażę je na placu zabaw na humvee-models.Praca zawodowa daje mi na hobby góra dwa,trzy dni lub noce w tygodniu. Postaram się jednak coś wrzucić z tej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 29 Marca 2011 Autor Share Napisano 29 Marca 2011 Oczywiście, że jest.Nawet trzeba. Z pudła też można zrobić bardzo fajny model.Najważniejsza jest chęć i pasja do takiego hobby.Nie zastanawiaj sie Piotrze, tylko zakładaj warsztat.Na naszym forum jest wielu specjalistów, którzy o modelarstwie i Humvee's wiedza wszystko, lub prawie wszystko.I chętnie dzielą się swoją wiedzą."Modelwork" jest forum ogólnym, natomiast "Humvee-models" wyspecjalizowanym...O ile tak można napisać. Pokaż również swoje poprzednie modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 17 Maja 2011 Autor Share Napisano 17 Maja 2011 Na razie część obrotnicy oraz podstawowe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Tomasz model nabiera wyglądu.Jak zawsze u Ciebie wiele elementów zrobionych od podstaw.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 Trochę do przodu...Dzięki Piotrze. Szkoda, że nie mam do niego praktycznie żadnych "blaszek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 24 Maja 2011 Autor Share Napisano 24 Maja 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi