Mobil91 Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 Witam kolegów szukałem na forum ale nie znalazłem może za mało szukałem, mam pytanie jak odkleić kalkomanie z modelu plastikowego tak by ich nie uszkodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 Odpowiedź jest prosta w 99 na 100 przypadków jest to niemożliwe, ten jeden wyjątek to jeśli kalki były źle położone i się "srebrzą" wtedy można próbować moczyć model w wodzie i delikatnie podważając usunąć kalkę. Pozostaje wtedy tylko problem co z nią dalej zrobić, można zostawić pływającą w wodzie i to chyba jest najbezpieczniejszy sposób, jeśli masz papier spod kalki możesz spróbować położyć kalkę z powrotem na papier. W skrócie ja bym nie próbował bo to nie warte wysiłku, a i jeszcze jedno jeśli po położeniu kalek zabezpieczyłeś model jakimkolwiek lakierem to już po sprawie kalka nie odejdzie w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mobil91 Napisano 28 Marca 2011 Autor Share Napisano 28 Marca 2011 Dzięki kolego muszę popatrzeć w takim razie za nowymi kalkami albo sam zrobić. Dzięki z radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi