artoor_k Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Maszyna w tym malowaniu brała udział w ataku na niszczyciel "Testamentsvollstrecker". Atak ten poprzedzał zniszczenie okrętu-bazy "Todesstern" Czemu takie nazwy?A przetłumaczcie sobie na niemiecki "Gwiazda Smierci" i "Egzekutor" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Maszyna w tym malowaniu brała udział w ataku na niszczyciel "Testamentsvollstrecker". Atak ten poprzedzał zniszczenie okrętu-bazy "Todesstern" Malowanie rzeczywiście ciekawe i nieortodoksyjne . Podoba mi się. Jedyne co zmieniłbym to przesunął szachownicę spod kabiny na dziób iksa. Jakoś tam mi bardziej pasuje. No i z obowiązku zapytam czy silniki wewnątrz są już pomalowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Teraz nakręciłeś mnie na naszego X-Winga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 pod kabiną powinny być zwycięstwa A ogólnie - świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 26 Lutego 2012 Autor Share Napisano 26 Lutego 2012 Malowanie rzeczywiście ciekawe i nieortodoksyjne . Podoba mi się. Jedyne co zmieniłbym to przesunął szachownicę spod kabiny na dziób iksa. Jakoś tam mi bardziej pasuje. No i z obowiązku zapytam czy silniki wewnątrz są już pomalowane? Dzięki Szachownica zostanie. Spity miały pod kabiną więc ten też będzie tam miał Silniki pomalowane i wysuchopędzlowane. Teraz nakręciłeś mnie na naszego X-Winga Cieszę się pod kabiną powinny być zwycięstwa Są z drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Mam takiego X-winga 1/48 z FineMolds. Może warto zrobić go w innym malowaniu niż Rebelii? Te, Twoje malowanie, nie do końca mi odpowiada (chociaż jest fajne). Może uda się jakiegoś innego "Polaka" wyszukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Mam takiego X-winga 1/48 z FineMolds. Może warto zrobić go w innym malowaniu niż Rebelii?Te, Twoje malowanie, nie do końca mi odpowiada (chociaż jest fajne). Może uda się jakiegoś innego "Polaka" wyszukać? A po co szukać? Wystarczy popuścić wodze fantazji i zrobić tak jak Ci się zamarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 26 Lutego 2012 Autor Share Napisano 26 Lutego 2012 Mam takiego X-winga 1/48 z FineMolds. Może warto zrobić go w innym malowaniu niż Rebelii?Te, Twoje malowanie, nie do końca mi odpowiada (chociaż jest fajne). Może uda się jakiegoś innego "Polaka" wyszukać? A po co szukać? Wystarczy popuścić wodze fantazji i zrobić tak jak Ci się zamarzy. MrDyzio słusznie prawi Ale kilka propozycji: -polskie z '39 - khaki z błękitnym spodem , dywizjon i numer do wyboru -kamuflaż i oznaczenia ze Spitfire Mk IX SZ-G z 316 Dywizjonu z bulldogiem pod rurami wydechowymi , świetnie się prezentuje (Techmod robi kalki ) -srebrno-szare w stylu Mig-19 "905" -coś w klimatach Su-22 -doświadczalny kamuflaż z P-11 , specyficzny, "kanciasty" -nocne , dół czarny , góra zielono-ziemista -pustynne w klimacie Spitfire Mk IX Skalskiego (ZX-6) , jak dla mnie jeden z faworytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 No pustynny byłby za.... najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Może jakieś szkice? Część tych malowań kojarzę, ale nie wszystkie. I pozostaje dostępność kalkomanii. Chyba chłopakowi temat zaśmiecamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 26 Lutego 2012 Autor Share Napisano 26 Lutego 2012 Nie ma problemu I wcale mnie to nie martwi Proszę uprzejmie: Spit z 316 Dywizjonu, kalki są: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8b/Supermarine_Spitfire.jpg/800px-Supermarine_Spitfire.jpg Spit pustynny ,kalki też są: http://aces.safarikovi.org/victories/obr1/aircraft_spitfire_mk.ixc_pft_1.jpg Malowanie nocne na przykładzie Wellingtona, tu już trzeba kalki dobrać: http://www.214squadron.org.uk/Graphics/Aircraft_Wellington_MK2.jpg Kanciasty kamuflaż P-11 , tak na szybko skany instrukcji ze strony mojehobby.pl http://www.mojehobby.pl/Plastyk-Polish-IIWW-fighter-PZL-Pa11C-quot-aciata-3-quot-1939--p-1-1878566.html No i Mig-19 "905" http://www.dtvmovements.co.uk/Trips/Trips09/PolandRadom/MIG19PM905.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi