Gość Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam. Długo wahałem się z założeniem tego warsztatu ,to mój pierwszy. Nie oczekujcie że stworzę prawdziwe cudo cały czas się uczę liczę na to że dzięki waszym radom uda mi się stworzyć coś przyjemnego dla oka. Na razie nie posiadam aparatu jedynie komórka ale postaram się o jakiś tymczasem link z moje hobby żeby było wiadomo konkretnie co posiadam http://www.mojehobby.pl/tamiya-35017-german-88mm-gun-flak36-37-p-1-212344.html Mam zamiar wykonać go w takich barwach: -Działo PACTRA A104 Panzer Dunkelgelb 1943 lub A106 Panzer Olivgrun 1943 Dunkegelb raczej na pustynie dlatego na europę olivegrun -Motocykl PACTRA A106 Panzer Olivgrun 1943 lub PACTRA A31 FS 34092 Dark Green -Mundury PACTRA A76 Ger. Uniform Feldgrau I (M) - Chełmy PACTRA A10 Dark Green (G) - Motocyklista płaszcz jakiś szarozielony Ogólnie jeszcze nie jestem pewien tych barw w przyszłości chciałbym zrobić jakąś prostą dioramę na przykład gdzieś na trawce ale najpierw chce to dobrze wykonać dlatego wszelkie rady i poprawki mile widziane. Jak widać maluję Pactrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Kurka widzę że wyprzedziłeś mnie. Także to robię, ale Dragona, także z motocyklistą, plus budynek z miniartu. Figurki dragon kamo zima. Ja swój robię w ruinach miasta. zastanawiam się tylko czy dać tę osłonę na działo czy bez. Bo bez także ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Czyli będziesz robił w malowaniu i mundurach zimowych, szkoda myślałem że mi ktoś podpowie co do barw. Ja jak na razie jestem usadzony muszę się wybrać i kupić farby lecz jeszcze nie wiem czy nie zmienię czegoś w kolorystyce. Przyznam Ci rację działo prezentuje się świetnie z i bez osłony. A jakiego koloru robisz hełmy i motocykl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Figurki zrobię tak jak na pudełku, a działo zrobię to trzecie, uważam że na zimę może być, lub późną jesień. motocykl standardowo szary. kolory hełmów to H48 i H1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Sprawdź w instrukcji tamki jest malowanie zimowe. Ja również miałem w planach wykonać figurki tak jak na opakowaniu jednak nie wiem jak uzyskać taki wyblakły oliwkowy kolor. Powiem Ci że wzory kamo 88 masz bardzo fajne. A to widziałeś: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=18173 viewtopic.php?t=17151 Czyli Dukegelb był również używany w europie a ja myślałem że tylko w afryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Tak widziałem, Kolega robił ten sam zestaw co ja Robię, to samo działo i figurki. Figurki maluję tak samo jak On, działo "upapram" trochę mniej, moim zdaniem troszeczkę przesadził z tym ubrudzeniem. Wszystko chcę zrobić jak On, ale dodaje motocyklistę na Bmw z koszem, i w tyle działa budynek narożny z miniartu. Żałuję że kupiłem akurat to działo, ponieważ jest bez wózka, dopiero jak już zamówiłem znalazłem inne, miedzy innymi takie jak ty masz. Jedno jest pewne robię na pewno bez tej przedniej osłony. popatrz tutaj: http://www.google.pl/search?q=88+flak&hl=pl&biw=1280&bih=649&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Gn2YTcuMKNHTsgbjzaHPCA&ved=0CDEQsAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Niestety w sklepie nie było Dunkelgelba więc wybrałem African Yellow. Niestety farbka strasznie się pieni, dodałem dedykowany rozcieńczalnik ale nic nie pomogło . Miejscami robią się grudki tak jakby był tam piasek. Prace idą powoli do przodu ,mała przymiarka: Jak wykonać obicia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi