dr.Watson Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam, prawdopodobnie odświeżam temat, ale szukałem tutaj na forum odpowiedzi i nie znalazłem, może przeoczyłem za co z góry przepraszam, że ponawiam temat. Do rzeczy: Posiadam kompresor MA3000 firmy mar sp. i działa wszystko super fajnie itp, ale pytanie brzmi jakie ciśnienie jest najodpowiedniejsze na malowanie? ja maluję na maxie tz. 4 bary bo tyle daje ten kompresor. Wiem że można i na mniejszym, bo próbuję na różnych, i efekty są różne, ale chciałbym zaczerpnąć waszego zdania, jak wy malujecie,czy są jakieś wady i zalety malowania dużym i małym ciśnieniem? itp. Dodam że używam farb Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Kiedys slyszalem teorie, ze im wieksze cisnienie, tym mniejsze prawdopodobieństwo zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 przeslalem ci na PW link do innego forum ( nie chcialem robic reklamy ) tam poczytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi