dr.Watson Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam, prawdopodobnie odświeżam temat, ale szukałem tutaj na forum odpowiedzi i nie znalazłem, może przeoczyłem za co z góry przepraszam, że ponawiam temat. Do rzeczy: Posiadam kompresor MA3000 firmy mar sp. i działa wszystko super fajnie itp, ale pytanie brzmi jakie ciśnienie jest najodpowiedniejsze na malowanie? ja maluję na maxie tz. 4 bary bo tyle daje ten kompresor. Wiem że można i na mniejszym, bo próbuję na różnych, i efekty są różne, ale chciałbym zaczerpnąć waszego zdania, jak wy malujecie,czy są jakieś wady i zalety malowania dużym i małym ciśnieniem? itp. Dodam że używam farb Gunze. Cytuj
bartek_00 Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Kiedys slyszalem teorie, ze im wieksze cisnienie, tym mniejsze prawdopodobieństwo zacieków. Cytuj
bartek_00 Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 przeslalem ci na PW link do innego forum ( nie chcialem robic reklamy ) tam poczytaj. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi