WilkU Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Moje kolejne pytanie... Do czego służy szpachlówka? Osobiście nigdy nie bawiłem się w szpachlowanie modeli, lecz postanowiłem dowiedzieć się co w ogóle to daje i czy przyda się do śmigłowca AH-64D longbow? Czy przy nakładaniu jej nie zasłoni lini podziału blach??????????? Dzięki z góry!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Już tłumaczę. Na lewym skrzydle (tym wyżej), mniej więcej w połowie, jest szpara. Wynika ona z tego, ze dwa elementy modelu nie pasowały do siebie idealnie, nie przylegały dobrze. W prawdziwym samolocie nie ma tak wielkiej szpary, więc i na modelu nie może być! Powierzchnia musi być gładka i równa, a nie z dziurami... Z pomocą przychodzi szpachlówka. Tutaj już zaszpachlowany i wyszlifowany kawałek innego modelu. Pomyśl jakby to wyglądało bez szpachlówki - uskok i nierówność. Szpachlówka tutaj, to to żółte. A tutaj wlot powietrza zaszpachlowany, ale niewyszlifowany. Szpachlówka biała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Jeszcze kilka takich tematów a zostaniesz zbanowany na jakiś czas, żeby mieć czas, by poczytać o podstawowych rzeczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi