freelancer Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Witam, robię sobie parę modeli równolegle, też trochę figurek itp. Mam bardzo poważny problem z klejem. Puki co używam jakiegoś cyjanopanu i wikolu(do podstawek). Potrzebuję kleju który dobrze sklei powierzchnię już pomalowaną, najlepiej, żeby miał właściwości wikolu (będzie przeźroczysty/matowy) ale będzie kleił mocniej. Mam np. do doklejenia do figurki karabin. Wszystko pomalowane, wikol nie wytrzymał. DRAMAT :P Nie rzucam modelami, ale wytrzymałość dotychczasowych metod pozostawia wiele do życzenia. Pomocy! Cytuj
karambolis8 Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Spoina pomalowanych elementów zawsze będzie zostawiała wiele do życzenia. Jak skleisz poxipolem, to puści farba. Żeby tego uniknąć, można zdrapać w miejscu klejenia trochę farby. Innym pomysłem jest też wykonanie kołków montażowych w tym miejscu. Wiercisz w dwóch elementach otworki i wpuszczasz tam kawałek rozciągniętej ramki. Ale to nie zawsze się już da z powodu wielkości. Cytuj
freelancer Napisano 4 Maja 2011 Autor Napisano 4 Maja 2011 Mało pocieszające te odpowiedzi Wygląda na to, że moje obawy się sprawdzają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi