Rabotnik Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Witam, jestem tutaj na forum nowy więc chciałem się przywitać Przedstawiam moje wypociny w temacie Pojazdów wojskowych, jest to model Pzkpfw V Panther G. Produkcja- Heng Long , przebudowany troszkę(jarzmo armaty) z dodatkami Aber-a. Czołg miał pierwotnie przedstawiać pojazd z dywizji Großdeutschland, ale nie udało mi się nigdzie zakupić osłony wentylatora (tej płaskiej) na płytę silnika więc pozostała tylko dowolna twórczość, no i oczywiście jako poligon do zdobycia doświadczenia w malowaniu i postarzaniu modeli. Model nie jest jeszcze skończony, brakuje narzędzi oraz jako że to aktualnie dowolna twórczość dobudowuję do niego noktowizory IR , więc na bieżąco będę dodawał fotki. Ogólnie chcę budować dioramy w 1:35 z Panterami w roli głównej co z tego wyjdzie -zobaczymy Pozdrawiam Fotka noktowizorów IR FG 1250 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akryl Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Witam na forum i gratuluje panterki, chociaż moim zdaniem wygłąda jakby jej kamo składało się głównie z rdzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam juszczak Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Model nie jest jeszcze skończony, brakuje narzędzi oraz jako że to aktualnie dowolna twórczość dobudowuję do niego noktowizory IR , więc na bieżąco będę dodawał fotki. To dlaczego jest już w galerii a nie w dziale "Warsztat"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabotnik Posted May 7, 2011 Author Share Posted May 7, 2011 Witam na forum i gratuluje panterki, chociaż moim zdaniem wygłąda jakby jej kamo składało się głównie z rdzy Kamo jest dwukolorowe bez zielonego stąd taki dziwny wygląd, miał to być czołg po intensywnej eksploatacji dopiero co umyty ze świeżymi wykwitami rdzy , brak mu jeszcze lakieru matowego ale to po skończeniu. Model jest w galerii ponieważ zostało mu niewiele do skończenia a do warsztatu się nie nadaje ponieważ nie mam fotek z wcześniejszego etapu przebudowy(nie przewidywałem zamieszczania relacji z przebudowy). Następny model będzie jak trzeba w dziale ,,Warsztat,, Pozdrawiam ps. model jest jeżdżący RC więc zamieściłem go jako ciekawostkę, moje główne zainteresowania to modele Panther w skali 1:35. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akryl Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 A zimmerit robiłeś sam czy był w zestawie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabotnik Posted May 7, 2011 Author Share Posted May 7, 2011 zimmerit zrobiłem sam z masy Green Stuf , nie wyszło to za dobrze ponieważ ta masa nie daje się rozprowadzić tak jak się tego chce(wyszło za grubo) i klei się przede wszystkim do rąk Pantera Heng Long to gotowa zabawka RC (uproszczona kopia pantery z Tamiya). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts