Rabotnik Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Witam, jestem tutaj na forum nowy więc chciałem się przywitać Przedstawiam moje wypociny w temacie Pojazdów wojskowych, jest to model Pzkpfw V Panther G. Produkcja- Heng Long , przebudowany troszkę(jarzmo armaty) z dodatkami Aber-a. Czołg miał pierwotnie przedstawiać pojazd z dywizji Großdeutschland, ale nie udało mi się nigdzie zakupić osłony wentylatora (tej płaskiej) na płytę silnika więc pozostała tylko dowolna twórczość, no i oczywiście jako poligon do zdobycia doświadczenia w malowaniu i postarzaniu modeli. Model nie jest jeszcze skończony, brakuje narzędzi oraz jako że to aktualnie dowolna twórczość dobudowuję do niego noktowizory IR , więc na bieżąco będę dodawał fotki. Ogólnie chcę budować dioramy w 1:35 z Panterami w roli głównej co z tego wyjdzie -zobaczymy Pozdrawiam Fotka noktowizorów IR FG 1250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Witam na forum i gratuluje panterki, chociaż moim zdaniem wygłąda jakby jej kamo składało się głównie z rdzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Model nie jest jeszcze skończony, brakuje narzędzi oraz jako że to aktualnie dowolna twórczość dobudowuję do niego noktowizory IR , więc na bieżąco będę dodawał fotki. To dlaczego jest już w galerii a nie w dziale "Warsztat"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 Witam na forum i gratuluje panterki, chociaż moim zdaniem wygłąda jakby jej kamo składało się głównie z rdzy Kamo jest dwukolorowe bez zielonego stąd taki dziwny wygląd, miał to być czołg po intensywnej eksploatacji dopiero co umyty ze świeżymi wykwitami rdzy , brak mu jeszcze lakieru matowego ale to po skończeniu. Model jest w galerii ponieważ zostało mu niewiele do skończenia a do warsztatu się nie nadaje ponieważ nie mam fotek z wcześniejszego etapu przebudowy(nie przewidywałem zamieszczania relacji z przebudowy). Następny model będzie jak trzeba w dziale ,,Warsztat,, Pozdrawiam ps. model jest jeżdżący RC więc zamieściłem go jako ciekawostkę, moje główne zainteresowania to modele Panther w skali 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 A zimmerit robiłeś sam czy był w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 zimmerit zrobiłem sam z masy Green Stuf , nie wyszło to za dobrze ponieważ ta masa nie daje się rozprowadzić tak jak się tego chce(wyszło za grubo) i klei się przede wszystkim do rąk Pantera Heng Long to gotowa zabawka RC (uproszczona kopia pantery z Tamiya). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi