Gość Napisano 23 Kwietnia 2007 Share Napisano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) Tego Spitfire'a skończyłem dzisiaj. Jest przeznaczony dla mojej dziewczyny stąd mała rozbieżność w oznaczeniach i w nazwie samolotu. Ma zamocowany silniczek elektryczny zasilany z baterii w podstawce. Przewody poprowadzone są przez golenie podwozia.Od razu piszę że brudzony jest minimalnie z racji przeznaczenia modelu, pomalowany jest błyszczacym lakierem bezbarwnym. Malowany jest pędzlem gdyż przez nieuwagę pozbyłem się części z mojego areografu:( na szcżęscie mam już nowy Tylko dwie fotki gdyż nie mam statywu i wszystkie inne wyszły rozmazane Edytowane 6 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Kwietnia 2007 Share Napisano 23 Kwietnia 2007 Ach... Amore Czegóż to człowiek dla miłości nie zrobi. Pomimo tego, że nie jest historycznie poprawny (co jest niekiedy moją obsesją), to mi się bardzo podoba: -Plus za pomysł -Plus za fantazję -Plus za starania (silniczek) -Plus za plakat Mustanga GT na ścianie -Minus za zbyt ciemne fotki (chciałbym obejrzeć tego wynalazka w całości i dobrze oświetlonego) Życzę dalszej, owocnej pracy i fantazyjnych pomysłów. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwietnia 2007 Share Napisano 23 Kwietnia 2007 Fotki będą za chwil parę lub jutro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Kwietnia 2007 Share Napisano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) Oto dalsze fotki Spita.Okopcenia wyszły biednie. Czarna pastela,niby proste a nie umiem dać sobie z tym rady Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raddosnyy Napisano 25 Kwietnia 2007 Share Napisano 25 Kwietnia 2007 Niezły, niezły... Pomysł genialny;] Jak moja była się dowiedziała że lubie posklejać modele to powiedziała ze to jest dobre dla dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Kwietnia 2007 Share Napisano 27 Kwietnia 2007 Niestety teraz dopiero widać niedociągnięcia: - Najbardziej rażące są miejsca w których wyjechało Ci się pędzelkiem podczas malowania (kamuflaż, krawędzie skrzydeł, zółte pasy i felgi) - Pas w kolorze Sky którego łączenie w dolnej części nie powinno być widoczne (przy ogólnym wyglądzie dość dobrze położonych kalek, ten element troche bruździ) -Wyrzutniki łusek powinieneś zamalować wewntrz na czarno, by wygładały bardziej realistycznie -Brak lusterka przy owiewce i rurki pitota -Klapy Okopcenia (zwłaszcza te na spodzie) nie wyglądają najgorzej. Trening czyni mistrza. Musisz je robić równomiernie i konsekwentnie. Jeśli będziesz chciał zbudować mniej kłopotliwego i przyjemniejszego Spita, to raczej polecam Ci Tamiyę. Warto wydać te 70-80 pln, bo skleja się fantastycznie. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2007 Share Napisano 27 Kwietnia 2007 to zauważyłem...te żółte elementy poprawiłem po zrobieniu zdjęć...z wyrzutnikami łusek zrobię porządek,a lusterko i rurkę przykleiłem....teraz zauważyłem że zapomniałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi