Gość Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Witam! Z racji że skleiłem już kilka modeli z działu lotnictwo to swoich sil postanowiłem spróbować w dwuśladach.I tu pytanie, jak się do tego zabrać.Po pierwsze, ile kasy bym musiał wydać na model, i lakier - farbki ewentualnie.Modele tego typu się skleja czy składa, skręca? Jaki polecilibyście mi model, pierwszy mój jak już mówiłem.Nie za drogi przesadnie, aby miał trochę tych części no i żeby się sam nie składał.Do tego ten lakier w jakiej cenie?Czy farbki? Allegro wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Witam! Jeżeli chcesz zkleić pierwszy samochód to polecałbym ci jakiegoś revell'a(te modele się również skleja) musiałbyś wydać do siedemdziesięciu kilku zł. Co do farb to najczęściej używam farb samochodowych dostępne są w mieszalniach farb(koszt zależy od ilości farby, jaka jest potrzebna),Można też używać najzwyklejszych sprayi np. motip do 20 zł.O podkładach ci dużo nie powiem bo używam jako podkład najzwyklejszej szarej farbki Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 A jaki model konkretnie, i ile by wyniósł z farbkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 np. taki http://allegro.pl/revell-piekne-ferrari-enzo-i1676362131.html z lakierami do 80 zł jak tanio wyrwiesz ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Z czystym sumieniem mogę Ci polecić modele Tamyi, chyba najlepsze jeśli chodzi o cywile, poza tym revell- trabant, mercedes sls. Wybierz sobie taki jaki Ci się najbardziej podoba. Na mojehobby można dostać Mazde RX-7 za bardzo przyzwoitą cene, w tym modelu możesz pokusić się dodatkowo o jakieś przeróbki I jeszcze czy masz możliwość malowania aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Niestety nie mam aero.i jak to jest z tym malowaniem.Ile farbek potrzeba?Jak się za to wszystko zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 Pędzlem pomalujesz raczej tylkobszczegóły, karoserie sprayem samochodowym, wcześniej podkład. Jak się zabrać? najlepiej poprzeglądaj sobie warsztaty na forum, zobaczysz jak po kolei wygląda budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Do malowanie wnętrza jakie farbki?Modelarskie acryle czy Humbrol?Dajcie konkretne nazwy tzn., np.: akryle Pactra, olej Humbrol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Kto co lubi. Po poprawnym pomalowaniu nie widać różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Według mnie wygodniejsze przy pracy są akryle- Vallejo, Pactra, ładnie kryją, nie zasychają, i wygodnie się maluje - rozcieńczasz i myjesz wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi