FAHR Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Witam Udało mi się po ciężkich bojach skończyć projekt naszego podstawowego wozu. Do budowy użyłem zestawu T-72 Revell i konwersji Modelltrans. Konwersja wymagała nieco pracy. - dodane kostki erawy na wieży - zmieniony układ kostek na kadłubie - odcięty ostatni rząd kostek i przesunięte wycięcie do wchodzenia załogi na bokach kadłuba - fartuchy przednie wykonane od podstaw (żywiczne były nierówne i brak było elementów z przedniej gónej płyty) - dodane elementy na tylnej ścianie kadłuba - dodane granaty dymne z zestawu WZT-3 Modelkrak dzięki uprzejmości kolegi Hubert72. Wielkie dzięki dla Ciebie! (żywicznych w konwersji jest tylko 12 zamiast 24) - dodana klapka zamykająca obiektyw celownika - przerobiony obiektyw dalmierza laserowego - czujniki systemu Obra wraz z mocowaniem wykonane od podstaw (żywiczne były za małe) - dodane skrzynki amunicyjne do wieżowego km-u - dodane mocowanie reflektora i tabliczki priorytetu drogowego - przerobione mocowanie miernika siły wiatru To chyba na tyle. Model ma przedstawiać wóz ad 1994, taki jak tu: Osiągnąć chciałem coś takiego: Wyszło natomiast coś takiego: Ostatnio obserwuję modę na robienie zdjęć modelom w sąsiedztwie drobiazgów mających dać poczucie ich skali, uległem tej modzie i ja ps. podstawka nie jest najwyższych lotów, szczerze mówiąc to nie jest żadnych lotów, ale lepszej z materiałów dostępnych pod ręką zrobić nie potrafiłem. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 No z opisu wygląda, że odwaliłeś KAWAŁ dobrej roboty, fotki trochę słabe. Model świetny, super malowanie. Jedyne co mi się nie podoba to błoto na bocznych płytach, jest go za dużo czyt. za gruba warstwa, osobiście przerzedziłbym twardym pyndzlem. Gratuluję ukończenia świetnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Miły dla oka , podoba mi się . Jednak poszedł bym za ciosem i patyczkiem higienicznym bądź starym pędzelkiem ''zgasił bym'' boczne fartuchy . Bardzo fajne kolorki dobrałeś jakie numerki? Acha -przeszlifuj i zabejcuj boki podstawki , na 100% podniesie to jakość pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Fajny pytanko: nie doszla przesylka z brakujacymi wyrzutniami gr.dymnych i nowym "kawalkiem" przedniego pancerza ? Pierwsze zestawy byly niekompletne Od chyba 10-tego juz poprawione pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 17 Lipca 2011 Autor Share Napisano 17 Lipca 2011 Dzięki za komentarze, odpowiadam: -zdjęcia słabe, aparat, który obecnie mam w domu nie ma trybu makro -błoto zostawiam, w moim odczuciu tworzy jakąś logiczną całość z resztą, drugie zdjęcie od góry - też jest grubo i jednolicie. W ogóle jest zrobione nakładaną na mokro breją z pasteli i white spiritu, lekkie dotknięcie i leci wszystko po całości. - kolory to czarna matowa i "rust" Pactry, zieleń to "Park green" Vellejo - żadne brakujące elementy nie doszły, ale ze swojej strony do nikogo się z tym fantem nie zwracałem, gdyż na foto z Twojej strony widziałem, że ta konwersja już tak po prostu ma i de facto żadnej części składowej zestawu nie brakowało. Co rozumiesz przez "nowy kawałek przedniego pancerza"? Aha i przednie kostki oczywiście po rozcięciu i odpowiednim ukształtowaniu przykleiłem na przednią płytę plastikową a nie zamiast niej - bardziej zgodnie z rzeczywistością i chyba z korzyścią dla modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Ups pomylilem watki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi