maus Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Witam Mam pytanko moze głupie ale zadam JAką preferujecie kolejność nakładania warstw na model ( podkład a na nią kamo to podstawa) by zabezpieczyć poprzendei warstwy przed kolejnymi czynnościami np wash, suchy pędzel kalki Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 wymycie modelu-podkład - malowanie - błysk - kalki - błysk - wash - mat - suchy pędzel, zdarcia i inne pierdoły - ostatni werniks U mnie to mniej więcej tak wygląda, aczkolwiek washa czasem robię na półmat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 29 Lipca 2011 Autor Share Napisano 29 Lipca 2011 błysk -to lakier połysk ma sie rozumieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Tak, bezbarwny. Tylko pamiętaj jak robisz olejnego washa to bezbarwny nie może być olejna farbą. Podobnie jak akrylowy wash to nie powinien być farbą akrylową (na 100% nie wiem bo nie robię akrylowego washa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 30 Lipca 2011 Autor Share Napisano 30 Lipca 2011 a jakie lakiery polecasz do olejnego wascha ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 mi najlepiej sprawują się lakiery od vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miś Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 To ja mam pytano, związane z tematem, kiedy zrobić wash? To będzie moja pierwsza próba, więc boję się aby nie popsuć modelu. Będę kładł podkład, biała farba i lakier. Chce aby mój model (samolot) był bardzo delikatnie zabrudzony, czy prawidłowo zrobię kładąc go przed lakierem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Lepiej po lakierowaniu bo lakier ma właśnie zapobiec zniszczeniu poprzednich warstw farby i kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi