hary Napisano 24 Maja 2007 Autor Share Napisano 24 Maja 2007 Na pumie zagościła siatka maskująca ..... bynajmniej starałem sie aby wyglądał ten bandaż na siatke maskującą Już zkończyły mi sie pomysły co dalej , a puma dalej troszke pusto wygląda . Zastanawiam sie nad dioramką , chce zrobić podłoże z piachu zalać to wikolem i dorzucić jakieś kamyczki , krzaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 Oo widzę że zmieniłeś piasek na lepszy wg. mnie. Siatka maskująca chyba też może być (się na nich nie znam) W dioramce nie pomogę bo jeszcze ich nie robiłem a pokaż jak te kanistry na wieży wyglądają bo o nich wspominałeś pare postów wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 No to z piaskiem ja pomogę. Właśnie robie swoją pierwszą dioramkę pustynną (ogólnie druga). Ramka i dno to przeskalowana przeze mnie taka tablica korkowa na ścianę. Na to z gładzi szpachlowej gipsowej uformowałem jakieś fałdy, wkleiłem papier ścierny 360 jako asfalt, posmarowałem gips rozwodnionym wikolem i posypałem bułkę tartą:P Sama w sobie ma już jako taki kolor - ja swoją jeszcze malowałem. Bułkę można zrobić samemu, lub kupić - a potem mielić aż osiągniemy jakąś jej sensowną gramaturę. Dioramka ciągle na warsztacie (po kliknięciu w miniaturkę otworzy się storna google picasa, gdzie można uzyskać duże powiększenie foty (lupka)); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hary Napisano 24 Maja 2007 Autor Share Napisano 24 Maja 2007 Reggy ......... Produkty kuchenne dają rade , tylko będe musiał sie tam dobrać do tej bułki jak matki nie będzie w domu bo mnie ścierą pogoni Co do karnistrów troszke zmieniłem pomysł , prawdopodobnie zrobię jakąś małą skrzyneczke , dorzuce może jakąś flage Ma ktoś pomysł z czego można zrobić łańcuch ?? Chciał bym zawiesić na zderzaku kawałek łańcucha albo go gdzieś zwiniętego obsadzić na modelu Piasek zmienił swoją barwe ale bardzo nieznacznie , więcej mam wrażenie że zdziałały fotki bez flesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 reggy fajnie się prezentuje z tym Abramsem hary łańcuch możesz zrobić z cienkiego drutu miedzianego i posypać pastelami bedzie wtedy taki rdzawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi