hary Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 (edytowane) muj pierwszy modelik więc prosze o wyrozumiałość ale wszystkie komentaże mile widziane zwłaszcza te gdzie popełniłem błąd i jak można było to zrobić inaczej pare detali UH-1C Gunship italeri 1:72 (powiem szczerze wypraski pasowały średnio na jeża rewelacji niebyło ale najgorzej też nie ) chciałem dodać conieco efektów eksploatacyjnych w postaci zacieków wiadomo klimacik w jakim latał śmigłowiec był dość wilgotny i niestety na zdjęciach wyszła porażka do zrobienia zacieków wymieszałem zieleń z żołtym ... który okazał sie fluorestencyjny zacieki które w realu są mało widoczne po błyśnięciu fleszem wyszły ..... sami widzicie Edytowane 13 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 muj .......... Chyba chodzi o to, ze to Twoj model bo juz mi inne slowo przyszlo na mysl jak to przeczytalem Fotki slabe, trudno cos na ich podstawie napisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Powiem tak Na tyle na ile udało mi sie zobaczyć twój model po rozjaśnieniu zdjęć, samo sklejenie nie wygląda najgorzej. Jednakże co to malowania i wykończenia, to poległeś jak amerykaski marine w Vietnamie. Moim zdaniem narazie powinieneś bardziej skupić się na samej technice sklejania i doskonaleniu malowania, a na przebarwienia, ślady eksploatacji przyjdzie jeszcze czas. Wszystko stopniowo, nie na wariata. Ten UH-1 nie jest idealny, ale ćwiczy silną wole, której każdy modelarz bardzo potrzebuje. Moja rada : kup sobie jakiś mały model Revella w 1:72 (np. Spitfire Mk.Vb, Mustang Mk.III, bądź inny...) i potrenuj. To są całkiem fajne, a jednocześnie tanie modele. Do treningu idealne. Powodzenia przy następnych pracach Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hary Napisano 13 Maja 2007 Autor Share Napisano 13 Maja 2007 sory chłopaki ale ja ze skali 1:72 wysiadam dla mnie to jest zamałe i zbyt mało szczegółowe wole ćwiczyć na 1:35 jak sie nie przewrócisz to niewstaniesz będe dalej ćwiczył z tym malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi