Robert Ostrowski Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam Mam pytanie ,czy u nas po wojnie były używane M3A1, jesli tak to może ktoś dysponuje materiałem fotograficznym. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Jak najbardziej . Trochę tego miało wojsko-6sztuk ,ale jako sprzęt nietypowy po remontach przekazano je do oddziałów KBW walczących z bandami i tworzących samodzielny Dywizjon Pancerny.KBW przekazano 4 sztuki. Były tam na stanie M3A1, M2 i M3 , BA-64 i bodajże suczki. Mały artykuł i parę zdiec jest w Modelfanie nr4/2001 Ja posiadam tez jedno zdiecie a raczej ksero z jakiejś rosyjskiej książki .Nawet nie wiem kiedy i gdzie to zrobiłem.Jeżeli dasz mi adres mailowy to Ci go prześle.Przedstawia on M3A1 uzbrojony w Browinga i maksima plus polskich zolnierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi