Black&White Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Mam pytanie czy ktoś malował już lakierem bezbarwnym pactry?? Mój problem polega na tym, że po właściwym rozcieńczeniu farby z wodą destylowana lub specjalnym rozcieńczalnikiem pactra A0 i po pomalowaniu elementu aerografem powierzchnia jest tak jak bym pomalował lakierem matowym Przy grubszym nałożeniu lakieru nadal jest to samo!! Proszę o pomoc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Dziwne, chyba że użyłeś A48 - mat? A tak poważnie - do tej pory nie przekonałem się do sidoluxu - który jest de facto błyszczącym akrylem i używam A18. Nigdy mi się nie trafił mat (fakt, że zawsze mocno bełtam na wejściu). Co najwyżej, przy zbyt grubej warstwie i kiepskim pomieszaniu np. z woda pojawiał się biały nalot. Ale generalnie nadal był bardziej błyszczący niż matowy. Może zmień butelkę bo wlali nie to co trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Sidolux to podstawa-mały cud modelarski i starczy Tobie na kilka lat, więc śmiało przerzuć się na sidolux. Nawet nie trzeba go rozcieńczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi