Michał96 Napisano 17 Października 2011 Napisano 17 Października 2011 Cześć. Mam do was pytanie. Czy znacie może jakieś dobre i łatwe w użyciu masy modelarskie? Chodzi mi o takie masy, z których można wykonać popiersia. Żeby była łatwa w obróbce, np. papier ścierny, żeby masa nie stygła szybk i łatwo modelowała. Nie wiem, czy takie masy w ogóle są? Cytuj
kutkiller Napisano 19 Października 2011 Napisano 19 Października 2011 Witam może tu coś znajdziesz http://www.telpen.wroclaw.pl/masy_modelarskie Cytuj
Michał96 Napisano 19 Października 2011 Autor Napisano 19 Października 2011 Dzięki o coś takiego mi chodziło . Tylko nie wiem która wybrać 1 albo 2 ? Cytuj
kutkiller Napisano 19 Października 2011 Napisano 19 Października 2011 Jest jeszcze coś takiego jak Green Stuff Cytuj
Michał96 Napisano 20 Października 2011 Autor Napisano 20 Października 2011 http://www.mrocznyraj.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&products_id=904 Znalazłem tę masę, czytałem na forach, że jest to najlepsza masa na rynku do rzeżbienia i lepienia. Dzięki kutkiller Cytuj
SAAB Napisano 20 Października 2011 Napisano 20 Października 2011 Witam Najłatwiejszym materiałem do tworzenia figurek jest wosk modelarski-może być protetyczny zielony. W zależności od skali potrzebny będzie drut 0,4-1,2mm do uformowania szkieletu, wosk nakłada się na ciepło, daje się dowolnie formować, docinać doklejać modelować , Wystarczą narzędzia typowy zestaw przyborów stomatologicznych , świeczka od podgrzewacza, coś w rodzaju tygielka aby podgrzewać wosk i narzędzia. Takie modelowanie, rzeźbienie na ciepło pokazał mi kolega Steve skulpture modelmakar opanował tą sztukę do perfekcji. Pracowałem z nim w dziale zabawek. Po zakończeniu kiedy będziesz zadowolony z efektu swojej pracy model prototyp należy zaformować, w silikonie najlepiej bardzo miękkim i reprodukować z żywicy, Zdaję sobie sprawę, że potraktujecie mojego posta z niedowierzaniem, i przytoczycie dziesiątki sposobów i patentów , na pewno są dobre, ale spróbujcie wosku to działa . Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj
SAAB Napisano 21 Października 2011 Napisano 21 Października 2011 Ja nazwał bym to początkiem. Nie dodałem, że wosk można malować i dalej zabawa trwa. Silikon to nie koniec świata to inwestycja w nowe doświadczenia. Lepiej mieć wielu nowych 100% twórców figurek, tylko wystarczy podpowiedzieć jak? Wczoraj po napisaniu posta prześledziłem tutoriale na You-tube polecam . Warto po eksperymentować. pozdrawiam Tomasz Bilkiewicz Cytuj
Michał96 Napisano 21 Października 2011 Autor Napisano 21 Października 2011 Dzięki SAAB, może to dziwnie brzmi z tym woskiem, ale spróbuję . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi