Michał96 Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Cześć. Mam do was pytanie. Czy znacie może jakieś dobre i łatwe w użyciu masy modelarskie? Chodzi mi o takie masy, z których można wykonać popiersia. Żeby była łatwa w obróbce, np. papier ścierny, żeby masa nie stygła szybk i łatwo modelowała. Nie wiem, czy takie masy w ogóle są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutkiller Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Witam może tu coś znajdziesz http://www.telpen.wroclaw.pl/masy_modelarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 19 Października 2011 Autor Share Napisano 19 Października 2011 Dzięki o coś takiego mi chodziło . Tylko nie wiem która wybrać 1 albo 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutkiller Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Jest jeszcze coś takiego jak Green Stuff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 20 Października 2011 Autor Share Napisano 20 Października 2011 http://www.mrocznyraj.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&products_id=904 Znalazłem tę masę, czytałem na forach, że jest to najlepsza masa na rynku do rzeżbienia i lepienia. Dzięki kutkiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutkiller Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Kiedyś ty mi pomożesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Witam Najłatwiejszym materiałem do tworzenia figurek jest wosk modelarski-może być protetyczny zielony. W zależności od skali potrzebny będzie drut 0,4-1,2mm do uformowania szkieletu, wosk nakłada się na ciepło, daje się dowolnie formować, docinać doklejać modelować , Wystarczą narzędzia typowy zestaw przyborów stomatologicznych , świeczka od podgrzewacza, coś w rodzaju tygielka aby podgrzewać wosk i narzędzia. Takie modelowanie, rzeźbienie na ciepło pokazał mi kolega Steve skulpture modelmakar opanował tą sztukę do perfekcji. Pracowałem z nim w dziale zabawek. Po zakończeniu kiedy będziesz zadowolony z efektu swojej pracy model prototyp należy zaformować, w silikonie najlepiej bardzo miękkim i reprodukować z żywicy, Zdaję sobie sprawę, że potraktujecie mojego posta z niedowierzaniem, i przytoczycie dziesiątki sposobów i patentów , na pewno są dobre, ale spróbujcie wosku to działa . Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Ja nazwał bym to początkiem. Nie dodałem, że wosk można malować i dalej zabawa trwa. Silikon to nie koniec świata to inwestycja w nowe doświadczenia. Lepiej mieć wielu nowych 100% twórców figurek, tylko wystarczy podpowiedzieć jak? Wczoraj po napisaniu posta prześledziłem tutoriale na You-tube polecam . Warto po eksperymentować. pozdrawiam Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Dzięki SAAB, może to dziwnie brzmi z tym woskiem, ale spróbuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi