Mierzu Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Witajcie! Przeglądając strony dotyczącej II wojny światowej znalazłem między innymi zdjęcie takiego oto pojazdu: Postanowiłem sobie taki na jego podobieństwo wykonać. Wykonałem go z zestawu Airfixu ( niby skala 1:72, ale chyba a właściwie na pewno 1:76) i armatę z zestawu firmy ICM. Universal Carrier Airfixa to beznadziejna zabawka. Gąski ( nawet to nie są gąski) odlane wraz z wózkami jezdnymi i kołami, do tego minmalne zdetalowanie. Gdy zacząłem go robić to jeszcze nie było niewątpliwie znakomitych zestawów IBG. Malowanie fikcyjne. W Carrierze wymieniłem tylne błotniki na wykonane z blaszki, dodałem kratkę na otworze wentylacyjnym, dodałem MG-34 na przodzie pojazdu, również kanistry z tyłu i skrzynię. Ponadto dorobiłem zaczep do koła zapasowegoi inne detale z przodu. Zdjęcia wykonałem za radą Grzesioja w świetle dziennym, bez jakiś tam namiotów bezcieniowych. Mam nadzieję, że teraz są lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 albo ja słabo widzę albo popełniłeś błąd podwójny wózek ma być z przodu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Dokładnie tak. Powinien być z przodu. Niestety było za późno, aby to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Podoba mi się malowanie, choć nie rozumiem za bardzo tych białych plam na gąsienicach. Faktycznie widać, że to airfix :/ Może zmajstrujesz taki pojazd na bazie nowego wytworu IBG? Pomysł bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Na pewno zmajstruję. Białe plamy to po prostu zabrudzenia z jasnych pigmentów. Wózki, które zostały źle wklejone są dla mnie kolejną nauczką, że nie należy się spieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi