Skocz do zawartości

Ferrari Testarossa (eksperyment fotograficzny)

Emilssi

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Wczoraj wieczorem odpoczywalem sobie po pracy (i po wizycie w pracowni modelarskiej ) przed TV. Swiatlo bylo zgaszone, za wyjatkiem malej przyciemnionej lampki nad moja mala (choc wciaz rosnaca) wystawka ukonczonych modeli. Od razu zwrocilem uwage na swietnie wygladajace w tym pol-cieniu Ferrari Testarossa (ciekawe ze nigdy wczesniej nie zwrocilem na to uwagi, chociaz model byl juz wielokrotnie podswietlany w ten sposob). Od razu wpadlem na pomysl urozmaicenia sobie wieczoru sesja fotograficzna Nie jestem zbyt dobrym fotografem... A wlasciwie to nie wiem praktycznie nic o tej sztuce, ani nie posiadam powaznego aparatu, a jedynie maly 10M kieszonkowy (i niezle wysluzony) aparacik.

Ale wracajac do zdjec; poszperalem w szafie i znalazlem dosc dlugi czarny plaszcz. Powiesilem go na kawalku mebla itak zeby swobodnie zwisal na podloge. Ustawilem model i podswietlilem go ta sama przyciemniona lamka ktora oryginalnie podswietlala wystawke. Wiem ze nie jest to mistrzostwo swiata, i zrobienie porzadnych zdjec bedzie wymagalo jeszcze sporo treningu i eksperymentowania z oswietleniem (i byc moze porzadnego sprzetu) ale i tak jestem w miare zadowolony z rezultatu. Najwazniejsze jednak ze bardzo podobalo mi sie to urozmaicenie wieczoru Byc moze dzis wieczorem zafunduje podobna sesje moim pozostalym modelom

SNC16492.jpg

Bardzo ciekawi mnie tez Wasza opinia na ten temat.

Z gory dziekuje za wasze wszelkie komentarze i sugestie

Pozdrawiam

Emil

Wyglada to dosyc ciekawie.Takie zdjecie studyjne jak by dopiero ten model mial w tamtych latach byc sprzedawany.Troche popracoj nad ostroscia najlepsze zdjecia ze statywu.Pojasnisz nie bedzie tego efektu.Tez niejestem fotografem ale troche fotek napstrykalem.

Hej

No zdjęcie na pewno ciekawe. Jakbym nie znał sylwetki Testarossy to bym się głowił co tam się dzieje pod tą "falą." BTW, przypomniałeś mi, że mam robić toto w kolorze białym, a'la Miami Vice.

PS. Może pokażesz więcej tego wozidełka:D

pzdr.