D A W I D Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Witam, szanowni koledzy. Po moim F-16, zamierzam przystąpić do relacji z budowy Miraga- 2000 w skali 1/48. Podpowiedzcie coś, o model którego producenta zwrócić się do świętego mikołaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Ja stawiałbym na Eduard/Heller lub Kinetic. Mikołaj pisz raczej z dużej litery (może Swięty również?), bo inaczej możesz dostać kichę, a nie fajnego Mirage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Ja stawiałbym na Eduard/Heller lub Kinetic. To jest jeszcze jakaś inna alternatywa? Bo nie kojarzę... Jak ci sie uda dostać to bierz Eduarda - to przepakowany Heller do ktorego dorzucili balszki i żywiczne fotele - więc spokojnie można robić prosto z pudła. Kinetic to goły plastik - ma chyba więcej podwieszeń i grzbiet do wersji "D" jest wtryskowy a nie z blaszki jak u Edka ale na tym chyba różnice się kończą... Jeżeli chcesz 1-miejsowego to tylko Edek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Eduard/Heller bierz Eduarda Sklejaliscie ten model? Bo ja go sklejalem i odradzam lepszym rozwiazaniem jest Italeri lub Revell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D A W I D Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Jeżeli chodzi o ilośc detali, to wsio ryba... Lubię się z nimi zmagać, dorabiając ręcznie... Moim bardzo słabym punktem jest szpachlowanie :/ więc spasowanie elementów jest bardzo istotne... Niestety Hasegawa nie robi tego pieknego samolotu. Ponadto zamierzam wykonać go z szachownicami- Prezent dla mojego przyjaciela, który nie mógł swojego czasu pogodzić się z wyborem przez nasze siły powietrzne F-16... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Ja słyszałem, że fajny jest ten z Italeri/Kinetic, ale sam nie kleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D A W I D Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Apropo, będę potrzebował kalkomanie dla Polskiej wersji, sam nie mam możliwości, ani umiejętności ich stworzenia, i wydrukowania- gdyby znalazła się jakaś dobra duszyczka, która zechciałaby mnie wesprzeć ( również odpłatnie ), proszę o informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Sklejaliscie ten model? Bo ja go sklejalem i odradzam lepszym rozwiazaniem jest Italeri lub Revell. Czy to znaczy, ze nie da sie go skleic? W czym lezy problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Tak jak w moim podpisie na forum, "nie ma zlych zestawow sa tylko marni modelarze" nie uwlaczajac nikomu ale........ model Eduard/Heller jest starym modelem i wymaga duzego nakladu pracy oraz dorabiania wielu detali od podstaw. Wypraski sa z nadlewkami [wina starych form], wiec dla kogos kto chce malym nakladem sil i srodkow wykonac model jest marna alternatywa. Skleilem go i wiem ile pracy trzeba w niego wlozyc, nie mowie, ze nie da sie z niego nic zrobic ladnego modelu ale pomimo uzyskanego efektu odradzam ten model na rzecz Italeri lub Revell. Moj Mirage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi