D A W I D Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 Witam, szanowni koledzy. Po moim F-16, zamierzam przystąpić do relacji z budowy Miraga- 2000 w skali 1/48. Podpowiedzcie coś, o model którego producenta zwrócić się do świętego mikołaja... Cytuj
erkamo Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 Ja stawiałbym na Eduard/Heller lub Kinetic. Mikołaj pisz raczej z dużej litery (może Swięty również?), bo inaczej możesz dostać kichę, a nie fajnego Mirage. Cytuj
Frosty Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 Ja stawiałbym na Eduard/Heller lub Kinetic. To jest jeszcze jakaś inna alternatywa? Bo nie kojarzę... Jak ci sie uda dostać to bierz Eduarda - to przepakowany Heller do ktorego dorzucili balszki i żywiczne fotele - więc spokojnie można robić prosto z pudła. Kinetic to goły plastik - ma chyba więcej podwieszeń i grzbiet do wersji "D" jest wtryskowy a nie z blaszki jak u Edka ale na tym chyba różnice się kończą... Jeżeli chcesz 1-miejsowego to tylko Edek Cytuj
Marek Świderski Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 Eduard/Heller bierz Eduarda Sklejaliscie ten model? Bo ja go sklejalem i odradzam lepszym rozwiazaniem jest Italeri lub Revell. Cytuj
D A W I D Napisano 13 Listopada 2011 Autor Napisano 13 Listopada 2011 Jeżeli chodzi o ilośc detali, to wsio ryba... Lubię się z nimi zmagać, dorabiając ręcznie... Moim bardzo słabym punktem jest szpachlowanie :/ więc spasowanie elementów jest bardzo istotne... Niestety Hasegawa nie robi tego pieknego samolotu. Ponadto zamierzam wykonać go z szachownicami- Prezent dla mojego przyjaciela, który nie mógł swojego czasu pogodzić się z wyborem przez nasze siły powietrzne F-16... Cytuj
darthjacek Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 Ja słyszałem, że fajny jest ten z Italeri/Kinetic, ale sam nie kleiłem Cytuj
D A W I D Napisano 13 Listopada 2011 Autor Napisano 13 Listopada 2011 Apropo, będę potrzebował kalkomanie dla Polskiej wersji, sam nie mam możliwości, ani umiejętności ich stworzenia, i wydrukowania- gdyby znalazła się jakaś dobra duszyczka, która zechciałaby mnie wesprzeć ( również odpłatnie ), proszę o informację Cytuj
erkamo Napisano 14 Listopada 2011 Napisano 14 Listopada 2011 Sklejaliscie ten model? Bo ja go sklejalem i odradzam lepszym rozwiazaniem jest Italeri lub Revell. Czy to znaczy, ze nie da sie go skleic? W czym lezy problem? Cytuj
Marek Świderski Napisano 14 Listopada 2011 Napisano 14 Listopada 2011 Tak jak w moim podpisie na forum, "nie ma zlych zestawow sa tylko marni modelarze" nie uwlaczajac nikomu ale........ model Eduard/Heller jest starym modelem i wymaga duzego nakladu pracy oraz dorabiania wielu detali od podstaw. Wypraski sa z nadlewkami [wina starych form], wiec dla kogos kto chce malym nakladem sil i srodkow wykonac model jest marna alternatywa. Skleilem go i wiem ile pracy trzeba w niego wlozyc, nie mowie, ze nie da sie z niego nic zrobic ladnego modelu ale pomimo uzyskanego efektu odradzam ten model na rzecz Italeri lub Revell. Moj Mirage Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi