Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szanowni koledzy. Po moim F-16, zamierzam przystąpić do relacji z budowy Miraga- 2000 w skali 1/48. Podpowiedzcie coś, o model którego producenta zwrócić się do świętego mikołaja...

Napisano

Ja stawiałbym na Eduard/Heller lub Kinetic.

Mikołaj pisz raczej z dużej litery (może Swięty również?), bo inaczej możesz dostać kichę, a nie fajnego Mirage.

Napisano
Ja stawiałbym na Eduard/Heller lub Kinetic.

To jest jeszcze jakaś inna alternatywa? Bo nie kojarzę...

Jak ci sie uda dostać to bierz Eduarda - to przepakowany Heller do ktorego dorzucili balszki i żywiczne fotele - więc spokojnie można robić prosto z pudła.

Kinetic to goły plastik - ma chyba więcej podwieszeń i grzbiet do wersji "D" jest wtryskowy a nie z blaszki jak u Edka ale na tym chyba różnice się kończą...

Jeżeli chcesz 1-miejsowego to tylko Edek

Napisano

Jeżeli chodzi o ilośc detali, to wsio ryba... Lubię się z nimi zmagać, dorabiając ręcznie...

Moim bardzo słabym punktem jest szpachlowanie :/ więc spasowanie elementów jest bardzo istotne...

Niestety Hasegawa nie robi tego pieknego samolotu. Ponadto zamierzam wykonać go z szachownicami- Prezent dla mojego przyjaciela, który nie mógł swojego czasu pogodzić się z wyborem przez nasze siły powietrzne F-16...

Napisano

Apropo, będę potrzebował kalkomanie dla Polskiej wersji, sam nie mam możliwości, ani umiejętności ich stworzenia, i wydrukowania- gdyby znalazła się jakaś dobra duszyczka, która zechciałaby mnie wesprzeć ( również odpłatnie ), proszę o informację

Napisano

Sklejaliscie ten model? Bo ja go sklejalem i odradzam lepszym rozwiazaniem jest Italeri lub Revell.

Czy to znaczy, ze nie da sie go skleic? W czym lezy problem?

Napisano

Tak jak w moim podpisie na forum, "nie ma zlych zestawow sa tylko marni modelarze" nie uwlaczajac nikomu ale........

model Eduard/Heller jest starym modelem i wymaga duzego nakladu pracy oraz dorabiania wielu detali od podstaw. Wypraski sa z nadlewkami [wina starych form], wiec dla kogos kto chce malym nakladem sil i srodkow wykonac model jest marna alternatywa. Skleilem go i wiem ile pracy trzeba w niego wlozyc, nie mowie, ze nie da sie z niego nic zrobic ladnego modelu ale pomimo uzyskanego efektu odradzam ten model na rzecz Italeri lub Revell.

Moj Mirage