przemekgksw3 Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Ostatnio wpadł mi w ręce taki model: Jako że jest raczej mało znany w naszym kraju pomyślałem że warto podzielić się in-boxem. Model przedstawia samochód Honqgi (chin.Czerwona Flaga) CA770, była to produkowana w chinach od 1965r. limuzyna służąca do przewozu najważniejszych osób w ludowych chinach. Jest to chyba jeden z najstarszych modeli Trumpetera (tak zakładam), pochodzi z 1998r. Zadziwia jednak rozmiarami i ilością części. Otwierana maska i bagażnik. Tu porównanie z VW Garbusem, model ma aż 24cm długości. ładnie odtworzone wnętrze, na uwagę zasługuje faktura skóry. Szyby, oraz barwione szkła reflektorów. Chromy, raczej słabej jakości, skazane na kreta, a potem Alclad. A teraz coś co zrobiło na mnie największe wrażenie, wykładzina wnętrza dołączona do zestawu, materiał jest samoprzylepny i sprawia bardzo pozytywne wrażenie, zastanawia mnie czy nie można by było gdzieś kupić czegoś podobnego Model chociaż o niezbyt ciekawy tematycznie, napewno będzie się wyróżniał wśród innych, wydaje się też być dosyć przyjemny w budowie, dlatego postanowiłem go w dalszej przyszłości zbudować. Pokuszę się chyba jednak o przeróbkę na taką otwartą wersję, z tego co widzę w ramkach są wszystkie potrzebne elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Witaj! Ja miałem na własne oczy inboxować model z otwartym dachem, własnymi rękami dotykać tych wykładzinek i muszę przyznać że podzielam twój zachwyt. Model wygląda na wykonany na wysokim poziomie i powinien być przyjemny w budowie, cenowo też stoi zachęcająco mimo iż obrazek na pudełku nie jest jakiś arcy zachęcający. No cóż, gratuluję zakupu dość egzotycznego na forum modelu, szczerze mówiąc, jeszcze nie widziałem takiego sklejonego, z resztą nawet nie szukałem... Pozostaje mi życzyć na przyszłość powodzenia przy budowie tego cacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Szczerze ,mówiąc po tym In-boxie sam nabrałem na niego ochotę. Za wykładzinę pełen szacunek dla producenta ,świetny pomysł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi