LITE Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Witam serdecznie Forumowiczów! Na wstępie życzę pogodnych, zdrowych, wesołych i rodzinnych Świąt i samych sukcesów w Nowym Roku Chcę nabyć model F-117 w skali 1/48. Waham się pomiędzy Academy i Revellem. Który z tych modeli jest lepszy/wierniejszy oryginałowi? Tamiyę pomijam ze względu na cenę. Dziękuję bardzo za odpowiedzi i pozdrawiam LITE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Tutaj masz in-boxy: Revell http://www.mojehobby.pl/Revell-Lockheed-Fa117A-NIGHTHAWK-p-1-1430283.html Academy http://www.mojehobby.pl/Academy-Fa117A-Stealth-Fighter-p-1-106006.html Jest jeszcze Italeri http://www.mojehobby.pl/Italeri-Fa117-A-Stealth-p-1-113263.html Osobiście nie wiek który lepszy, ale może te linki ci się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Nie wiem jak z wiernoscia oryginalowi, ale Academy jest znane ze swojego lekkiego podejscia do odwzorowania autentycznosci modelu. Podejrzewam wiec, ze najwieksze bledy beda wlasnie w Academy. Kilka miesiecy temu popelnilem wlasnie tegoz i z czystym sumieniem moge Ci powiedziec, zebys sprobowal Revella lub Italierke. Material, z ktorego zrobiony byl model jakis taki gumowy - niescieralny, a najwiekszy bol - krzywe spasowanie kadluba ( calosc szla na lewo jakies 3-4 mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Italerke pamiętam sprzed kilku lat... nie pamiętam jak z wiernością wymiarów ale ma pomyłki jak choćby drzwi komory bombowej otwierające się w drugą stronę (niż w oryginale) i spore dziury po klejeniu płat/kadłub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LITE Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Italerke pamiętam sprzed kilku lat... Dzięki piękne za odpowiedzi. Miałem kiedyś italeri, fajne były szyby wklejane osobno w ramę. Wezmę Revella i komore bombową z Airesa i dopasuję.Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Mam Revella. I odechciało mi się go sklejać. Dużo nie pasuje, plastik powyginany. Co prawda mój egzemplarz do Monogram z 1999. Podwozie i wnęki są brzydkie i wymagają dużo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Z tego co pamiętam, najlepsza jest miniatura ze stajni Tamiya... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LITE Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2012 Mam Revella. I odechciało mi się go sklejać. Dużo nie pasuje, plastik powyginany. Co prawda mój egzemplarz do Monogram z 1999. Podwozie i wnęki są brzydkie i wymagają dużo pracy. Pewnie dlatego jest lipny, słyszałem już opinie o tym modelu. Nowy ponoć jest bez porównania lepszy. Tamiya to jest ponad 200zł, do tego jakąś blachę i żywicę i wychodzi dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi