paffko Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Model zupełnie rekreacyjny. Wygrzebałem go z nudów z szafy. Na większe projekty narazie nie mam ani czasu ani chęci. To co narazie zrobiłem: Musiałem zrobić otwór wylotowy w lufie (jeszcze do poprawki): Czy po pomalowaniu będe go brudził ... hmmm ... sam jeszcze nie wiem. Byłoby to pierwsze brudzenie w mojej przygodzie z modelami. Czy się na to skuszę to się okaże. Narazie zapraszam do oglądania i komentowania. Krytyka i wszelkie uwagi i rady mile widziane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Relacja zapowiada się ciekawa A zgaduje, że są połączone i oddzielne ogniwa do gąsek Bo w III tak było i się trochę namęczyłem żeby skleić zakręty (czy jak to się nazywa) na koła Ale efekt jest lepszy niż przy gumowych A camo jakie zrobisz, takie jak w instrukcji czy inne Ale zgaduję, że z instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 16 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2007 Odnośnie gąsek masz racje. Część jest pojedynczo wykonana, a część jest już połączona. Kamo chyba takie jak z instrukcji (tyle że tam są dwa, biało-piaskowe i piaskowo-zielono-brązowe) i chyba będę się skłaniał ku temu drugiemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Malowanie tak jak na kartoniku A powiedz mi, gdzie ty tą IV dorwałeś, bo już miałem na niego chrapke w carrefourze ale gość mi go sprzed nosa sprzątną i od tego czasu jakoś mam pecha, a sklepom internetowym nie do końca ufam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 16 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2007 Malowanie tak jak na kartoniku A to malowanie jest jakieś nie takie, że takie smutne oczy robisz?? Ja dorwałem ten model też w supermarkecie, ale to już jakiś czas temu. A czy jeszcze można go spotkać ?? Pewnie tak, tylko trzeba szukać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 Malowanie na kartoniku mi się podoba bo jest ciekawe, a te oczy zrobiłem na znak mojego zastanowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2007 a te oczy zrobiłem na znak mojego zastanowienia i wszystko jasne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 Już się doczekać nie mogę, jak będziesz gąski kleić(pokaż jak ci poszło) GOOD LUCK ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 21 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2007 A powiedz mi, gdzie ty tą IV dorwałeś, bo już miałem na niego chrapke w carrefourze ale gość mi go sprzed nosa sprzątną i od tego czasu jakoś mam pecha, a sklepom internetowym nie do końca ufam Maciek dzisiaj widziałem trzy pudełka z tym modelem w supermarkcie, więc musisz poszukać a na pewno będą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 21 Czerwca 2007 Share Napisano 21 Czerwca 2007 No to czas na wakacje zacząć poszukiwania Dzięki na cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ranosz Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 witam jk bedziesz malowal ogumienie, czy gasienice begziesz malowal osobno przed sklejenie? ja maluje pedzlem i nie najlepiej mi to wychodzi. powodzenia i czekam kolejnych relacji i fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 2 Września 2007 Autor Share Napisano 2 Września 2007 jk bedziesz malowal ogumienie, czy gasienice begziesz malowal osobno przed sklejenie? ja maluje pedzlem i nie najlepiej mi to wychodzi Gąsienice na pewno będę malować przed sklejeniem. Maluje aero więc myśle, że nie powinienem mieć z tym kłopotów. Nie mniej jednak obawiam się potem dopieszczania tego (brudzing, ślady eksploatacji itp.) gdyż pierwszy raz będę stosował te techniki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 3 Września 2007 Share Napisano 3 Września 2007 Czekam z niecierpliwością na efekt prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba-B Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 sklepom internetowym nie do końca ufam Niesłusznie. Nie mniej jednak obawiam się potem dopieszczania tego (brudzing, ślady eksploatacji itp.) gdyż pierwszy raz będę stosował te techniki. Zachęcam. Są różne style brudzenia i dużo można się o nich naczytać. Bez brudzenia model dużo traci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 6 Września 2007 Autor Share Napisano 6 Września 2007 Zachęcam. Są różne style brudzenia i dużo można się o nich naczytać. Bez brudzenia model dużo traci. Będę się starał, nie mniej jednak jak mówiłem, na codzień siedze w cywilach i to będą pierwsze ślady eksploatacji jakie kiedykolwiek w życiu zrobie na pancerce. Ale na kontynuacje prac będzie trzeba jeszcze troche poczekać. Za dużo rzeczy na uczelni sobie na wrzesień zostawiłem i teraz siedze i kuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi