gitesior Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Modele sklejam od niedawna wcześniej zbierałem modele metalowe i zbieram nadal ale wciągnęło mnie sklejanie, super sprawa ten model był malowany pędzlem teraz mam już aerograf i zabieram się do sklejania DAFA XF 105 SPACE CAB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Nie wiem czy ten niebieski pasek nad szybą to celowy zabieg ale wg mnie wygląda beznadziejnie. Biały kolor też nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniekk Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Ten niebieski pasek też bym zmienił. Ale biały mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Nie podobają mi się te kalki. Taka jak koledze wyżej mi biały kolor też nie pasuje. Zauważyłem jeszcze że kabina jest troszeczkę chyba krzywo sklejona, chyba że to tylko na focie tak jest, wówczas zwracam honor. Tutaj zaznaczyłem czerwonymi liniami o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 No ale koledzy. To podobno pierwszy model kolegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gitesior Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Zgadza się pierwszy, wymaga trochę przeróbek te kalki też mi się nie zbyt podobają ale pierwszy sklejałem według instrukcji aż do końca, koloru kabiny nie zmieniałem bo pędzlem wyszło by beznadziejnie ale popracuję nad tym i dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Witaj na forum. Jezeli jest to Twoj pierwszy model to jest ok, jednak mysle, ze wygladalby on o wiele lepiej bez tych kalkomani na kabinie i na miedzyosiowych owiewkach. Generalnie to chyba kazdy, kto klei ciezarowki odradzi Ci uzywanie tych kalkomani, ktore oferuje Italeri czy Revell, poniewaz zwykle sa one po prostu beznadziejne, a tego kto je projektuje osobiscie zastrzelilbym i zakopalbym w lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gitesior Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Mam jeszcze pytanie, jaką farbę kupić na felgi aby wyglądały jak niklowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Mam jeszcze pytanie, jaką farbę kupić na felgi aby wyglądały jak niklowane? Tamiya X-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gitesior Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Czy ta tamiyja x-11 dobrze nakłada się pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Tak. Jeszcze zapytam o kalkę "Truck of the year". Noe wygląda za ładnie, ale jak się domyślam nie położyłeś żadnych preparatów więć mógłbyś je nawilżyć i wyprostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 No, jeżeli to twój pierwszy dziewiczy model to jest bardzo dobrze ... To czy kolory / kalki się podobają jest rzeczą subiektywną i tym sie raczej nie przejmuj, wiadomo jeden córkę, drugi teściową, wszystkim nie dogodzisz. Ma się Tobie podobać. Faktycznie, kabinka troche krzywo przyklejona, napis tez i kilka innych drobiazgów, ale zostaw tak jak jest, za 5 lat spojrzysz na model i pomyślisz : od niego zaczynałem, to moje pierwsze dzieło, jest takie a nie inne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Skakanka wygląda efektywnie, zwłaszcza że to Twój pierwszy model. Model który z resztą do łatwych i przyjemnych nie należy. Tak trzymaj. Wystrzegaj się pędzelka, staraj się jak najwięcej malować sprejami i aero. Malowanie aero ćwicz na jakimś kartonie, pudełkach po CD, czymkolwiek - dopiero potem weź się za malowanie Dafa. Powodzonka przy następnych projektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Witaj na forum. Ciezaroweczka jak na pierwszy raz ladnie sklejona. przepraszam za brak polskich literek ale pisze z niemieckiego kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi