TomAUG Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Witam wszystkich. Po wielu miesiącach pracy i kombinowania nad modelem chciałbym przedstawić moje BMW. Model jest z 1986 i nie ma co za wiele od niego wymagać. Sam w sobie sobie ma sporo błędów a największym z nich jest za niski dach. Ogólnie jest przy składaniu wiele problemów, ale jakoś mi się udało. W trakcie prac postanowiłem wprowadzić parę zmian: -obniżone zawieszenie + lekki negatyw z tyłu -poprawiony wlot powietrza w zderzaku -wlot powietrza w przednim reflektorze -wyloty powietrza na masce -listwa na tylnym spoilerze wzorowana na DTM -nowy wydech -od podstaw zrobiona komora silnika i silnik z BMW M3 CSL E46 (w planach jest V10 z BMW M5) -Lakier Zinnoberrot z BMW M5 E28 Jak to wszystko wygląda oceńcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Ładnie złożony model, dobrze wypolerowany lakier, tylne lampy nie podobają mi się, brak głębi. Nie wiem czy to wina zdjęć (podejrzewam) ale lakier wydaję mi jakby wypłowiały. Dobrze że wykonałeś silnik od postaw, oraz dokonałeś ww. przeróbek, model zyskał charakteru. Generalnie gratuluję ukończenia, miałem ten model w rekach i szczerze go każdemu odradzam. Jakość wykonania tragi9czna, pomijając już błędy konstrukcyjne jak dach... Podoba mi się Ps czy po prawej stronie łączenia spoilera z kastą wyciekła klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 Z prawej stronie przy spoilerze jest lekko nadszarpnięta farba i delikatnie prześwituje klej niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Wykonanie fajne, ale jak sam mówisz, model trochę odbiega proporcjami od oryginału i to mocno rzutuje na odbiór. Ogólnie duże za doprowadzenie projektu do szczęśliwego końca. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Model bardzo ładnie sklejony, szkoda że nie podjąłeś się podniesienia dachu model zyskał by wtedy wiele ale i tak ładnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi