Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fajny model, podoba mi sie, ze zrobiles okablowanie, w "odkrytej" ramie zawsze dodaje to realizmu w jakims stopniu.

Aczkolwiek kilka rzeczy wymaga poprawy:

-uszczelka w przedniej szybie powinna byc pomalowana;

-kabel hamulcowy w osi przedniej biegnie do....ramy;

-gumowe odbojniki w przednim zawieszeniu powinny byc pomalowane na czarny mat;

-chlodnica w kolorze silnika?;

Napisano

Ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne

Co do pierwszych 3 myślników kolegi się zgodzę, natomiast jeśli chodzi o chłodnicę to chyba nie ma reguły która zabrania malowania jej w tym samym kolorze co silnik, ja zazwyczaj tak robię i w swoim Manie też mam czerwoną chłodnicę.

Ja jedynie powiem że do ciekawej kolorystycznie karoserii nie pasuje szara rama, mogłaby być czarna lub czerwona jak niektóre akcenty na karoserii i felgi.

Napisano

Dzięki za zainteresowanie i uwagi

Faktycznie całkowicie zapomniałem o odbojnikach i przewód hamulcowy trochę dziwnie rozwiązany uszczelka przedniej szyby jest tyle że za delikatna mój błąd nie pomalowałem całej wypukłości . Chłodnica jest malowana zgodnie z instrukcją korpus w kolorze silnika , a wymiennik na czarno . Czarna rama mi jakoś nie pasowała zbyt ciemna więc padło na szary , co do czerwieni to nie wiem czy nie byłoby jej wtedy zbyt dużo ... rzecz gustu .

Następnym razem postaram się o mniej błędów

Napisano

witaj,

mam takie, dosc niecodzienne przyznam, pytanie (ale jestem początkujący :P) odnosnie tych kabli do naczepy - wokol czego je owijałeś, że tak ładnie, drobno wyszły?

tam jest drucik w środku w nich?

pozdr.

Napisano
witaj,

mam takie, dosc niecodzienne przyznam, pytanie (ale jestem początkujący :P) odnosnie tych kabli do naczepy - wokol czego je owijałeś, że tak ładnie, drobno wyszły?

tam jest drucik w środku w nich?

pozdr.

Kable są zrobione z przewodów 0.5 mm takich jak do domowej instalacji alarmowej , nawinięte na ramkę z modelu , dostępne w każdym elektrycznym za grosze wystarczy 6 x 0.5 tam są podstawowe kolory .

Napisano

Model bardzo ciekawy, podoba mi się okablowanie ramy i kable łączące ciągnik z naczepą. Jedyne co mnie razi to kolor kół, nie pasuje mi. Ale tak to bardzo fajny model gratuluje!