olej Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 Jw. Mam rozcieńczalnik PACTRy ale do farb akrylowych. I nie wiem czy nadaje się do matowych Revella- jak myślicie? Rozpuszczalnik albo wódka nadaje się? jak przechować otrzymany kolor farby, bo np. załóżmy że zmieszałem 2 kolory farbek w celu otrzymania specialnego odcienia, ale za 1 razem nie pokryła musimy raz jeszcze malować. Jak zabezpieczyć farbke żeby nie zaschła? I jeszcze- jaki odcień farbek(dowolna firma) polecacie z okresu Normandii 1994 dla M1 Stuart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 Ad1- Jeżli Pactry są akrylowe, a Revell olejne to rozcieńczalnik się nie nadaje zamiennie. Do olejnych Revelli weź jakąś benzynkę lakową. Ad2 - ja używam starych buteleczek po Pactrach. Dla małych ilości można używać opakowań po tabletkach. Wlewasz i zaklejasz taśmą, albo wciskasz od góry drugie opakowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi