r.kalkowski Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Witam. Przymierzam się do F14 TOMCAT tylko nie mam zielonego pojęcia, jakiego producenta wybrać zestaw i który zestaw. Temat jest celowo zamieszczony w warsztacie, od wyboru modelu aż po koniec prac nad nim mam zamiar opisywać w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
griszq Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Może ten nowy od Hobby Bossa. http://modelingmadness.com/scotts/mod/previews/hobbyboss/80276.htm Sam takiego mam, tylko na razie brak czasu na powycinanie części z ramek:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 16 Marca 2012 Autor Share Napisano 16 Marca 2012 Jakoś nie mogę się przekonać do produktów tego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Jakoś nie mogę się przekonać do produktów tego producenta. No to, jak widać nieprawda, że nie masz zielonego pojęcia . A producent ten wypuścił sporo fajnych modeli, tak więc uprzedzenie jest raczej nieuzasadnione. Chyba oczekujesz raczej potwierdzenia wyboru, którego w głębi duszy już dokonałeś. Kiedyć non plus ultra to był model Hasegawy, z nowych form (bo są i stare, też niezłe, ale bez porównania słabsze). Kroku dotrzymywał mu Fujimi (z gumowymi oponkami). W pudełku wygląją ślicznie, ale czy tak samo różowo jest przy sklejaniu? Dzisiaj to już nie wiem, ale Hasegawa i Fujimi wytrzymują chyba nadal konkurencję nowości z Academy czy Hobby Bossa. Jest jeszcze i Revell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 17 Marca 2012 Autor Share Napisano 17 Marca 2012 Myślałem o F-14 Revella, ale jeśli Hobby Boss jest naprawdę tak dobry jak mówisz to pokuszę się o porównanie go choćby z Revell-owskim TOMCATEM. Nie mam ciśnienia na dokonanie wyboru już dziś, bo na dzień dzisiejszy mam dwa projekty rozpoczęte i szafę pełną pudełek z wypraskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Udało mi się zakupić następujące modele F-14. Szukam jeszcze ostatniej wersji F-14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi