kunda5 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Witam!Modele kleje od dluzszego czasu.Robie sobie 2 kontenery na naczepe,ktore sa mi bliskie z tego powodu ze mam rodzine w Gdyni i troche sie napatrzyłem w bazie kontenerów.Jeden evergreen,drugi bedzie to hapag lloyd.Kalki robil mi kolega Lucas HS.Tearz moje pytanie jak widzicie na zdjeciu tam gdzie sa drzwi,w oryginale jaki w moim modelu chciałbym zrobic takie oto uszczelki.Mysłalem o cienkiej izolacji z kabelka jakiegoś,ale niebardzo wiem jak go równo zerwać.Chyba że ktos ma inne sugestie,propozycje jak to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Ostatnio w sklepie zabawkowym udało mi się kupić wężyki dla dziewczynek do robienia chyba ozdób do włosów. Średnica od 1 do 2 mm. W zestawie są wszystkie kolory za wyjątkiem niestety czarnego. Trzeba będzie malować. Dzisiaj trafiłem na coś takiego. http://www.bazardekoracji.pl/product-pol-1179-GUMKA-OKRAGLA-SREBRNA.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kunda5 Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Ostatnio w sklepie zabawkowym udało mi się kupić wężyki dla dziewczynek do robienia chyba ozdób do włosów. Średnica od 1 do 2 mm. W zestawie są wszystkie kolory za wyjątkiem niestety czarnego. Trzeba będzie malować.Dzisiaj trafiłem na coś takiego. http://www.bazardekoracji.pl/product-pol-1179-GUMKA-OKRAGLA-SREBRNA.html A no rzeczywiscie moze wpadne do pobliskiej pasmanterii.Dzieki,ale czekam na podobne pomysły,gumki sa okragle,chciałbym przykleic pól okrągłe,albo płaskie.Pomysł nie jest głupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Dzieki,ale czekam na podobne pomysły,gumki sa okragle,chciałbym przykleic pól okrągłe,albo płaskie.Pomysł nie jest głupi. W tym sklepie są też płaskie, ale chyba wpadłem na lepszy pomysł. Na Allegro są czarne prezerwatywy. Myślę, że pocięcie pasków skalpelem nie powinno być trudne. W każdym bądź razie ja spróbuję, bo też chcę zrobić uszczelki do szyb w ciężarówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kunda5 Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Tez dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobster2005 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Witam. Może profil półokrągły byłby odpowiedni? Link: http://www.modelarzsklep.pl/plastruct-90880-profil-polokragly-10mm-25cm-p-2727.html Do wyboru są różne szerokości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kunda5 Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 1,0mm x 25cmtzn. 25cm bierzący cm?czy ile za 1 metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobster2005 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Tak, długość jednego kawałka 25 cm za 3,90. Tutaj trochę taniej: http://www.martola.com.pl/pl144/produkty29452/half_cylinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plomky Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Jak potrzebujesz dodatkowych zdjec detali kontenerów daj znać, pracuuje na terminalu w Gdyni, podejdę i z przyjemnością pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plomky Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Jak potrzebujesz dodatkowych zdjęć detali kontenerów daj znać, pracuuje na terminalu w Gdyni, podejdę i z przyjemnością pomogę. Dodatkowo dodam, że wydaje mi się że kontener IPXU jest kontenerem dzierżawionym i nie powinien występować w barwach Evergreena, tylko w błękicie Seacastle. Dla Hapaga barw numerek jaki możesz zastosować to np: 20' HLXU 3364820 22G1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kunda5 Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 Jak potrzebujesz dodatkowych zdjęć detali kontenerów daj znać, pracuuje na terminalu w Gdyni, podejdę i z przyjemnością pomogę. Dodatkowo dodam, że wydaje mi się że kontener IPXU jest kontenerem dzierżawionym i nie powinien występować w barwach Evergreena, tylko w błękicie Seacastle. Dla Hapaga barw numerek jaki możesz zastosować to np: 20' HLXU 3364820 22G1 No cóż dodałem takie jakie byly w zestawie.W kregu moich znajomych to raczej nikt nie bedzie wiedział o co chodzi,jedynie moge mówic ze sa to znaki rejestracyjne kontenera,no pomyłki sie zdarzaja.Bede zamawiał kalki to domówie własciwe narazie niech tak zostanie. Na Hapaga mam HLXI 32165524 22G1 chyba były robione na wzór oryginalnego zdjecia (ale czy są poprawne niewiem).Co do zdjec jeżeli możesz to zrób mi dokładnie 20'stke Hapaga tył przód bok góry chyba nie dasz rady ale chciałbym zobaczyć jak sie ma sprawa kanałów wentylacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plomky Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 pod tym linkiem masz bardzo duzo danych o kontenerach, a ja jutro na 100% podejde i zrobie pare zdjec Hapaga. http://www.containerhandbuch.de/chb_e/stra/index.html?/chb_e/stra/stra_03_03_00.html PS numer jaki podałeś jesty błędny na 100%. Kontenery morskie kończą się zawsze na "U" cyfr w numerze jest 6 + cyfra kontrolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plomky Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Tutaj link do picasy z zdjeciami kontenerów, jest kilka ujęć z góry, niestety hapaga nie było pod ręką, ale kontenery się między sobą od strony dachu w takim zakresie jak Ty robisz nie różnią. Otwory wentylacyjne występują, ale są umieszczone zazwyczaj na bocznej ścianie w górnej części i mają kształt minusa z daszkiem. Są mało widoczne. https://picasaweb.google.com/107393874204685581547/Kontener?authuser=0&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kunda5 Napisano 28 Marca 2012 Autor Share Napisano 28 Marca 2012 Coś sie licho wyswietlaja podeslij mi jezeli to niebedzie problemu na meila starogarski@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi