Rabbit666 Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Będzie to model tak jak u mnie bywa, bez żadnych rewelacji. Będę się na nim przyuczał malowania aero oraz próbował nowy lakier bezbarwny - APP. Więc kolejny model doświadczalny. Plany na niego, to tchnięcie trochę życia grając barwami. Jako bazowy użyję ciemnego, granatowego metalika Motip, do tego żółte zaciski hamulcowe. Wnętrze będzie mieszanką czerni i czerwieni, będę się wzorował na tapicerce dostępnej w IS-F. Fotki niebawem, póki co nie ma za dużo do pokazywania. Aktualnie kasta się podkładuje. Bardzo mnie ucieszy pomoc ludzi, którzy w swojej karierze popełnili już jakiegoś ISa. Szczególnie może jakaś ciekawa porada, jak zamaskować układ wydechowy, który niestety jest płaskorzeźbą w podwoziu. Jestem chętny na zakup części do waloryzacji (blaszki, jakieś ciekawe felgi, dodatkowa wypraska z wersji Dealer Option Aero Exterior) O modelu można wypowiadać się bardzo pozytywnie, oprócz kilku uproszczeń. Bardzo fajny plastik tworzący kastę, który w zasadzie wymagałby tylko bezbarwnego (albo i nie), gdyby nie 2 szwy i niezbyt trafne połączenie części z wypraską. Pozdrawiam Cytuj
MartiniOCP Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Oooo, siadam w fotelu i podglądam. Jak działasz motipem+APP to sprawdź na czymś czy nie wyjdą jakieś farmazony po połączeniu tych 2 środków. Wnętrze daje możliwości sporej waloryzacji - chromy, aluminium, dwukolorowa tapicerka, nawigacja - normalnie plac zabaw. Czekam na relację! pzdr. Cytuj
Rabbit666 Napisano 29 Marca 2012 Autor Napisano 29 Marca 2012 Oczywiście, planuję porobić sporo testów APP z kalkami, pactrą, motipem. Co do chromu, to muszę nabyć jakiś porządny, bo aktualnie nic lepszej jakości nie posiadam. Chromy póki co musiały się zadowolić pactrą koloru aluminium . Będę się starał dodać życia do wnętrza, lecz nie jest to z pozoru takie łatwe. We wnętrzu mam same ogłe kształty, a linie podziału są chudziusieńkie, co utrudni zapewne maskowanie, ale dla chcącego... Fotele będą miały zdecydowanie mniej wymagającą kolorystykę, od wyżej pokazanych, to jest przednie fotele czerwone, a ich tylne części czarne. Z tyłu będą czerwone 2 siedziska po bokach, to po środku czarne. Do tego czerwony podłokietnik i dół w kierownicy. Swego czasu zakupiłem pseudo alcantarę do obijania mebli. Może w tym modelu zawędruje jako dywaniki. Plan lakierowania: Podkład motip Baza motip metalik + dodatki malowane pactrą Bezbarny App (niech ta mieszanka lakierów okaże się dla mnie łaskawa ) Pozdrawiam Cytuj
oGest Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Aj... Również zasiadam i oglądam :P Miałem przyjemność przejechania ponad 300km w trasie tym modelem lexus,a. Były to moje najbardziej komfortowo pokonane kilometry. A automatyczna skrzynia z łopatkami przy kierownicy... bajka :P Cytuj
TreworBG Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 dosiadam się, ale widzę, że niezła przerwa powodzenia w powrocie!!! Cytuj
Rabbit666 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Poleruje się Miałem 2 niemiłe przerwy - łacznie miesiąc w szpitalu, do tego matura zjada mi cały czas. Mało wyszło tak jak chciało (trzęsące się łapy, nowy, bardzo budżetowy aerograf [to będzie - plujący]), ale pewnie na dniach pokażę, co udało (a czego nie udało) się zrobić Pozdrawiam Cytuj
Rabbit666 Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Napisano 9 Stycznia 2013 Owszem, udało mi się zdjąć grubą warstwę skórki pomarańczy która była skutkiem prawdopodobnie za małej dyszy aero (cóż, większej lufy nie miałem ). A po zdjęciu skórki i polerce - obłędna jakość w porównaniu z lakierami, jakich używałem wcześniej. Zdjęcia może pojawią się w weekend. Pozdrawiam Cytuj
TreworBG Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 czekamy czekamy, ta pomarańcza rzeczywiście trochę przypomina długopis żelowy z brokatem albo gwiezdne wojny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi