ksiadz Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam Na warsztat biorę 4 modele powstaną prawie równolegle. Wszystkie łączy służba na lotniskowcach, skala i producent Zestawy to twin-pack-i ale z każdego zestawu powstanie jeden model reszta innym razem. Teraz mały rzut tego co czeka w tej relacji: Na pierwszy rzut poszedł Prowler na początek mały inbox. Zawartość jak na tą skalę przyzwoita ramki z kadłubem i uzbrojeniem są młodsze i lepszej jakości niż pozostałe Dragon zmiksował zestaw ze starszą A-6-tka. Tyle słowami wstępu prace ruszają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Fajny temat. Chętnie zobaczyłbym inboxy pozostałych zestawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sojomail Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Ale fajowe te A-6, bardzo mi się podobają z wyglądu takie "oldschoolowe" jak F-8 czy F-4F. Bardzo lubię samoloty z tego okresu mniej więcej. No a ten Prowler to dla mnie S-F ma niesamowity klimat, jak rysunki S-F z lat 80, ciężko to opisać ale mam coś jakby sentyment: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/EA-6B_Prowler_takes_off_from_Eielson_AFB.jpg pozdrawiam i życzę powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam Przedstawiam inboksy pozostałych maszyn F/A-18F -->jest tutaj Zawartość F/A-18E jest praktycznie identyczna poza jednomiejscową owiewką i 4 ramkami z uzbrojeniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Przyszedł czas na małą aktualizacje. Pierwszy na ruszt poszedł Prowler wnętrze bardzo ubogie, ale jak na tą skale nie ma źle w porównaniu z tym co w Intruderze (o tym w następnej relacji) to jest w miarę ok. Trzeba jednak dorobić kilka elementów gdyż owiewki planuję zostawić otwarte. Skrzydła będą w pozycji złożonej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Troszkę zacząłem dłubać przy A-6E i powiem, że jest to całkiem inny poziom niż EA-6B Oto jak ma wyglądać kompletne wnętrze w/g producenta Więc trzeba ukulać je samemu na początek fotele (odciśnięte z w plastelinie jako tworzywo posłużyła mi szpachla samochodowa) Oraz początki prac nad kokpitem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Kolejny uploadzik A-6 już w większości sklejony i wnętrze gotowe: Prowler - troszkę popracowałem przy zasobnikach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Trochę za duże łopatki w tych śmigiełkach, ale podejrzewam, że fota z groszem dużo by wyjaśniła ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam w następnej części serialu 1:144 karambolis8 łopatki jednak za duże będzie fotka z groszem jak poprawie Wziąłem się za efosiemnastki Troszkę chciałem zamaskować otwory wlotu powietrza gdyż tutaj producent chyba zapomniał, że zostanie dziura Jednak ze względu na skale i tak niedużo widać. Kokpit ma troszkę skrajności świetne fotele i w ogóle dobrze, że w tej skali jest, ale do pełni szczęścia zabrakło drążków sterowniczych i pozostawione łyse panele sterownicze jednak mósiałem dodać to od siebie. Jakość części szczególnie linie podziału blach na bardzo wysokim poziomie jednak spasowanie pozostawia troszkę do życzenia, ale tragedii nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Czy dobrze widzę, że na Super Hornecie są nity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Czy dobrze widzę, że na Super Hornecie są nity? Zgadza się są w tej skali to nie spotykane, a tu proszę A teraz jeżyk i grupowo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Witam Poprawione "wiatraczki" w zasobnikach jeszcze troszkę mi nie pasują ale nie ma źle Porobiona drobnica potem powinno się składać jak klocki lego przynajmniej takie jest założenie Jako pierwszy z warsztatu wyjedzie F/A-18F kilka prac wykończeniowych i niedługo galeria Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 25 Maja 2012 Autor Share Napisano 25 Maja 2012 Kolejny maluch na ukończeniu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Toż to jakaś fabryka jest. Bardzo fajna fabryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Śledzę z zainteresowaniem. S. Hornet z kalkami i washem wygląda bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Prace chodź powoli idą dalej Prowler prawie na ukończeniu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi