TomZak Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Nissan GTR R34 VSpec - Tamiya 1:24 Farby: Zero Paints - Mica Blue (2 części) Zero Paints Clearcoat Polerka: Tamiya Compound Fine + Tamiya Modelling Wax Modeyfikacje: Felgi żywiczne - Nismo Miłego oglądania Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 spasowanie felg... sorry ale to psuje wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skwarek Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Fajna R34, koła faktycznie nie za bardzo trzymają geometrie. Zmieniałeś coś w zawieszeniu? I brakuje kierunków na błotnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauda86 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Osobiście wydaję że felgi, jak i całe koła są za duże. Dodatkowo zobaczyłem źle założoną oponę na felgę, ale pikuś. Cała reszta bardzo mi się podoba. Gratuluje. P.S. Mam model tego auta w skali 1:18 z firmy AutoArt w kolorze midnight purple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Kilka uwag - poza niestarannie założonymi oponami: 1. światła tylnych lamp źle pomalowane - mniejsze powinny mieć żółty/pomarańczowy środek: 2. zamalowane kolorem nadwozia lampki kierunkowskazów na przednich błotnikach (ta sama fotka) 3. wgniecenia nad znaczkiem "GTR" na pokrywie bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Witaj! Świetny model, wygląda bardzo dobrze Przyczepić można sie jedynie do kół i kierunkowskazów, chociaż tak jak zauważył wuen na klapie bagaznika coś widać, wgniecenia czy jakieś odpryski. Swoją drogą wuen to może tylne światła były już z czerwonego plastiku w jednym kawałku? Wiem że Aoshima robi kolorowe lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Swoją drogą wuen to może tylne światła były już z czerwonego plastiku w jednym kawałku? Wiem że Aoshima robi kolorowe lampy. OK - ale w tytule jest informacja, że to model firmy Tamiya - a w ich instrukcji jest następujący rysunek: - widać, że sugerują aby użyć farb X-26 i X-27 - czyli Clear Orange i Clear Red - a skoro jest sugestia użycia farb to elementy nie są pomalowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomZak Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Dzięki, cieszę się, że się podoba spasowanie felg... sorry ale to psuje wszystko... Wiem, wiem. Zdjęcia robione dawno, w trakcie sesji brystol mi się odkleił i zwijając się walnął w koła. Te z kolei nie są oryginalne (dlatego za duże) i opony nie za bardzo chciały wejść. Kleje też nie bardzo chciały mi je złapać i się ledwo trzymały. I brakuje kierunków na błotnikach. O, przeoczyłem. Rejestracji też brakuje. 1. światła tylnych lamp źle pomalowane - mniejsze powinny mieć żółty/pomarańczowy środek: Światła malowałem, ale mi czerwony wpłynął na pomarańczowy i widać go. 3. wgniecenia nad znaczkiem "GTR" na pokrywie bagażnika Kto czytał warsztat na PWMie ten wie, że na tym modelu uczyłem się pogłębiania linii podziału i był cały poorany Ubytki uzupełniałem czarną, dziadowską szpachlówką, która jak widać wylazła spod wszystkich warstw farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 oprócz wyżej wymienionych błędów modelik fajny i ładnie wykonany. Nie rozumiem ja mogla Ci farba wejść na pomarańcz. Chyba źle zamaskowałeś, albo nie maskowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimm Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Te felgi trochę psują ale tak to bardzo fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Koła wrzuć w lekki negatyw i będzie to pasowało, nie ma większych problemów w jeździe samochodem gdzie opona jest bardzo blisko nadkola, także będzie to miało jakiś sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi