dawidcsmw Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam! Mam problem z dobraniem odpowiedniego koloru do kokpitu Miga-29. Otóż próbuję stworzyć kokpit ns bazie zestawu Eduarda MiG-29A Fulcrum interior painted nr kat. ED49277.Czy ktoś z was miał może do czynienia z tymi blaszkami? na powyższym zdjęciu to już w ogóle fiolet, ale zastanawiam się czy nie dobrym pomysłem byłoby zmieszanie koloru bazowego kokpitu H 308 gunze z kilkoma kroplami H 36 tegoż samego producenta. Jeśli ktoś miał styczność z tymi elementami proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Dlatego już nie kupuję malowanych kokpitów Edka. Prawie zawsze ten kolor jest z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Posiadam podobne blaszki od Eduarda (do UBka) i one nie są w rzeczywistości takie fioletowe. Kolor kokpitu jaki jest podany w instrukcji to właśnie H308. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 To podam kontrprzykład. Malowane wnętrze edka do Su-27 Hasegawy w 1:72 jest na prawdę fioletowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidcsmw Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Posiadam podobne blaszki od Eduarda (do UBka) i one nie są w rzeczywistości takie fioletowe. Kolor kokpitu jaki jest podany w instrukcji to właśnie H308. Tak właśnie skonfrontowałem kolor blaszki z H308 i stwierdzam, że różnica jest ogromna, może się czepiam, ale w szafce leży Mig-21 BIS od Edka i tam też kolor sugerowany różni się od blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Różnica owszem jest, nie wiem tylko czy to blaszki są nie w tym kolorze co potrzeba, czy sugerowany H308 do kokpitu jest niewłaściwy. Szczerze mówiąc, to jeszcze się nie zagłębiałem w to, może ktoś obczajony w 29'tkach będzie znał odpowiednie kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi