|||CZ@RNY||| Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam Ostatnio wpadł mi w ręce model ciężarówki mack ac "bulldog" oraz ford tfc Chciałbym zrobić je w polskich barwach więc kieruje do was pytanie w sprawie bulldoga: jaki mam dać mu kolor ???. Przeszukałem sporą liczbę stron i nie znalazłem tego pojazdu w spisie WP. Zastanawiałem się nad zielonym lub "japończyku" którą wersje mam wybrać a może jeszcze jakieś inne "ubranie"?? Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Hmm. Trudno powiedzieć, ale kiedyś widziałem taką jedną stronę to poszukam i jak znajdę to dam znać. _________________ -Ej, sierżant! -Co? -Jedzie 5 czołgów wroga! -I co z tego? -Mamy czterdzieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Nie spotkałem się z informacjami o MAc'ach w Wojsku Polskim 1918-1920.Mało prawdopodobny mariaż: Mac z Fordem FTB. Chyba że, bedzie s/f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
|||CZ@RNY||| Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Nadszedł czas na małą aktualizacje Ford zamaskowany schnie o modelu powiem tyle, składa się do w porządku dopóki nie dojdzie się do podwozia gdyż spasowanie tychże części jest lekko mówiąc tragiczne. Części są albo za krótkie, albo nie dokończone. Miał on też niemiłe spotkanie z moim siostrzeńcem ale jakoś udało mi się pozbierać go do kupy, nie mogłem odnaleźć pewnych części więc musiałem je zaszpachlować, lecz i tu mimo szlifowania wygląda to jakby było zrobione z błota. A oto lufa, niby zwykła lufa, lecz wystarczy spojrzeć na nią z góry i już można zobaczyć jej "prostotę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Wymień ten km...zrób z kawałka okrągłej ramki chłodnicę ,doklej wylot lufy i już lepiej niż ten obecny. Z resztą - popatrz na mojego Forda: http://www.dioramy.fora.pl/pojazdy-wojskowe-warsztat,12/ford-tfc-rpm-part-1-72,6132.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzelec Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Witam w zasadzie to masz spore pole do popisu, początkowo w naszym wojsku było takie jakie wojsko pozyskało, więc w zależności od czasu i miejsca bedzie zależało jak to cudo pomalujesz, w naszych spisach też nie widziałem tego pojazu, ale nie oznacza to że go tam nie było, możesz odnieść się do regulaminów malowania może to coś Tobie pomoże, będe kibicował temu dziełu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
|||CZ@RNY||| Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 No to czas odświeżyć temat. A wiec miał być bzyk ale moje umiejętności/jakość kalek nie pozwoliła na to: Może , nie w sumie nie może lecz na pewno brzydko wygląda powierzchnia wozu w takim przybliżeniu, a wzięło się to z tego, iż próbowałem robić rdzawe przebicia malując go na rdzawo a następnie kolor właściwy i zbieranie wacikiem nadmiaru farby. A wyszło z tego tyle, że kolor rdzy się wytarł lub "utonął" gdzieś pod farbą. No cóż nie będę przedłużał wiec przystąpmy do prezentacji: nie widać za bardzo bo nie mogłem złapać ostrości w przybliżeniu ale na swoją obronę dodam ,że dorobiłem z nitki kabel od lampy Aha zabrałem się też za robienie 2 modelu i podstawki znaczy się jest jeszcze nie do końca uszczelnione pod wylewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Rany boskie-coś Ty mu zrobił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Rany boskie-coś Ty mu zrobił?? Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Nie wygląda to dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
|||CZ@RNY||| Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Właśnie tego się spodziewałem w tym momencie zażywa on odmładzającą kąpiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
|||CZ@RNY||| Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Słuchajcie patrząc na wiele zdjęć (czarno-białych) ciężarówek w WP kolor wydawał mi się jednobarwny i tak też zacząłem malować mack'a na zielono (tak jak ten Renault) lecz przeglądając stronę nie pamiętam nazwy później podam link natrafiłem na zdjęcie z uroczystej zamiany koni na ciężarówki na którym były PF 621 z takim oto malowaniem Możecie mnie uświadomić jakie kolory wchodziły w skład tego malowania? Najlepiej jakieś kolorowe zdjęcia. Tym bardziej, że pod spodem znajduje się dopisek "Bardzo dobrze rozpoznawalne polskie maskowanie pojazdów." Więc trochę mi głupio, że nie wiem Lecz nie wydaje mi się aby było to maskowanie takie jak w pancerce Zdaje się na was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Jeśli chodzi o numerację farb to ja moje tks i tkw malowałem tak (farby Humbrol): 93 Matt Desert Yellow 155 Matt Olive Drab 186 Matt Brown Jeśli chodzi o tego Mack' a To stawiałbym na jednolite malowanie jakimś oliwkowozielonym lub khaki... Kamuflaż japoński wg mnie odpada. Nie te lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Fiaty są w kamo ''Wrześniowym'',Mac powinien zostać zielony...jeżeli ma to być okres 1918-1920. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Mylisz okresy poczytaj trochę o malowaniach polskich wozów tu np. masz ft-17 http://derela.republika.pl/ft17pl.htm i tk-3, tks http://derela.republika.pl/tk_conpl.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
|||CZ@RNY||| Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Jak wcześniej mówiłem oto ta strona może komuś się przyda jeśli jej nie znał http://www.weu1918-1939.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi