sushi79 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) Witam.Chcialbym zaprezentowac moje prace nad tym mercedesem to jest moj drugi model od kiedy zaczalem uprawiac ten "sport"... [/url] created by picasa2html.com[/img] model zaczolem od przyklejenia elementow ktore mozne ze soba polaczyc i pomalowania, nastepnie zrobilem "maske" aby pomalowac przednij zderzak [/url] created by picasa2html.com[/ nastepnie na model polozylem kalke stwierdzilem ze to moze byc najtrudniefsze w tym ze modelu [/url] created by picasa2html.com nastepnie w miare moich umiejetnosci przerobilem troche tarcze aby byly troche choc podobne to realu... [/url] created by picasa2html.com nastepnie na kalke polozylem 2wie werstwy lakieru poczekalem az wyschnie...nastepnie papier scierny wodny 5000 i zmatowalem calosc aby pozbyc sie nie rownosci lakieru po czym nalozylem paste polerujaca tamiya i wypolerowalem efekt widac.... Edytowane 15 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Nałożyłeś kalki na podkład bezpośrednio czy to jest już taki lakier-baza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Kalki są imponujące, lakier fajny, tarcze 1 klasa. Ciekawy projekt się szykuje. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 kalki polozylem na podklad a nastepnie na to lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Mam ten model z firmy Maisto w skali 1:18, co prawda mój jest metalowy, ale bardzo mi się podoba ten samochód, więc trzymam kciuki i kibicuję aby wyszedł Ci jak najlepiej Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Świetnie ci wychodzi autko. Będę kibicował. P.s. Pisze się zacząłem a nie zaczolem.Sorka że poprawiam ale mnie razi jak jest jest błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Super kalki, z jakiej to firmy jest model? Czy te klaki to były pojedyncze płachty na maskę, drzwi, sufit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Tamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Witam. Dzis chcialbym pokazak kolejne moje postepy przy budowi...nie mam za wiele czasu bo zajmuje sie 15miesiecznym synkiem i jak on mi pozwoli to cos podlubie... pracowalem dzis na doprowadzenie przewodow hamulcowych... [/url]][/url] created by picasa2html.com[/img] a takrze nad podlaczeniem przewodow do chlodnicy.. [/url] created by picasa2html.com[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 OK. Będziesz go waloryzował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 17 Maja 2012 Autor Share Napisano 17 Maja 2012 Nie...raczej nie a dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Bo jest to dobry materiał.Jakieś pasy bezpieczeństwa czy pedały fototrawione naprawdę poprawiłyby wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 17 Maja 2012 Autor Share Napisano 17 Maja 2012 a czy moglbys podac mi jakies namiary gdzie moge takie rzeczy kupic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 17 Maja 2012 Autor Share Napisano 17 Maja 2012 panowie w chwili gdzie czekam za wyschnieciem elementow postanowilem zmierzyc sie z wlasnymi zdolnosciami i zrobilem sam pasy(jeszcze nie cale)tak mi to wyszlo... [/url] created by picasa2html.com[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Bardzo fajne pasy. Co da samego modelu to idzie Ci świetnie. Schludne, czyste wykonanie. Wydaje mi się tylko, że linie podziału jakieś takie płytkie. Oceniam na podst. 1szego zdjęcia. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 17 Maja 2012 Autor Share Napisano 17 Maja 2012 a tak wyszly na koniec wiem ze to nie oryginał i daleko od idealu ale zawsze to wlasna robotka tylko mam wrazenie ze beda troche za duze ale nie udalo mi sie zrobic miejszych... [/url] created by picasa2html.com[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Trochę popraw kaształt. Oryginalne były raczej bardziej kanciaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Tak mi wyszedl fotel...wiem wiem duuzo do orginalu ale fakt jest tak ze sam te pasy robilem srrrasznie male elementy... [/url] created by picasa2html.com[/img] a tu praca na "kokpitem"... [/url] created by picasa2html.com[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Strasznie małe, ale wyciąć coś takiego to nie problem. Możesz użyć magnesowego tależyka lub czymś do maty przykleić i się nie będzie ślizgać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 zamowilem juz ogrinalne pasy jak wroce z urlopu to pozmieniam dzis zaczyna urlopik to za tydzien zaczne bawic sie ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Pasy są OK jak dla mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 A ja bym je przeszlifował najpierw 200 a potem 1000 (kanty). Są zbyt ostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 (edytowane) Troszkę ze skalą nie trafiłeś z tymi pasami, ale skoro zamówiłeś nowe to nie ma to większego znaczenia. Jednak lepszym materiałem od cienkiego aluminium w takich sytuacjach jest polistyren+rozciągnięte ramki plastikowe. P.S. Kurcze, fajne kabelki i lewarek zmiany biegów. Ta sprężynka to z jakiejś żarówki? pzdr. Edytowane 18 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Co do rozciągania najlepiej Tamiya, Revell lub Heller, ale do pasów to musi być Revell (najelastyczniejszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 jak są takie duże to przynajmniej będą się wyróżniać i ktoś na nie zwróci bardziej uwagę ale no jak beda nowe no to juz o tych nie ma co za bardzo sie rozpisywać pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi