kowal76 Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Witajcie Dziś mnie coś natchnęło odkurzając modele aby pokazać mojego ''Spita'' . Model zrobiony około 10 lat temu jako jeden z pierwszych moich modeli. Oczywiście malowany pędzelkiem. Maszyna Jana Zumbacha z 303 polskiego dywizjonu RAF . Pozdrawiam Grzesiek created b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 modelik niczego sobie, tylko proszę wymień to drugie zdjęcie- bo na tym zbliżeniu nic nie widać a chyba też samolocik był we wnętrzu zmieniany, merytorycznie się nie wypowiem to na pewno zrobi kolega Fiedotow, ale pomimo malowania pędzelkiem, to całkiem całkiem, tylko mi coś ta antena wydaje się jakaś taka grubaśna, może warto by coś z tym zrobić, przeróbka niewielka a jak inaczej by się go odbierało, poza tym spoko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lipca 2012 Autor Share Napisano 7 Lipca 2012 Dzięki Sory za zdjęcia ale mam bardzo słaby sprzęt i takich szczegółów nie złapie . Co do anteny to fakt za gruba , przy najbliższym warsztacie wymienię na nową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Antenę drutową możesz całkiem usunąć bo EN jej nie miał. Anteną był sam maszt. Dodaj anteny IFF biegnące od stateczników poziomych do kadłuba. Otarcia blach wyglądają raczej na odpryski farby, ale zrzucam to na karb wykonania 10 lat temu. Poza tym lusterko Pan Jan miał podwyższone, co ładnie widać na zdjęciach. I wzmocnienia nad lukami podwozia. Nie widziałem zdjęć EN 951 z nimi. Tamka dodaje je we wszystkich skalach, choć były to wzmocnienia wykonywane doraźnie podczas remontów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Dzięki fiedotow za wskazówki . Wszystko poprawię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Jeszcze jedno. Ten Donald ma tarcze pełne. Jakbyś chciał wymienić na takie, to mam chyba w zapasie kilka żywicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi