wiec4-13 Napisano 21 Lipca 2007 Share Napisano 21 Lipca 2007 Witam kolegów mam pytanie jak poradzić sobie z takim oto problemem: Mam model BTR z Zwezdy i lerząc w pudełku gumowe koła dotykając do plastiku rozpuszczają go. Boję się że jak osadzę w nich plastikowe felgi to wszystko się rozpuści proszę pomóżcie!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 21 Lipca 2007 Share Napisano 21 Lipca 2007 a czy są te koła czyste albo moze są w jakimś lakierze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 21 Lipca 2007 Autor Share Napisano 21 Lipca 2007 Koła są raczej czyste pokazuje co zrobiło dotkniecie jednej z ramek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 21 Lipca 2007 Share Napisano 21 Lipca 2007 koła są jakies bardzo tłuste tak mi sie zdaje wez je umyj mydłem. ludwikiem albo putem, czyms odtłuszczającym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 21 Lipca 2007 Autor Share Napisano 21 Lipca 2007 Dzięki za radę umyje i za jakiś czas dam znać czy pomogło, ja myślałem żeby je najpierw pomalować surfacerem ale przy wciskaniu w felgę może sie zetrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 tworzywa gumowate niestety wchodzą w reakcję z plastikiem topiąc go, ze dwa lata temu temat ten był poruszany na PWM, generalnym zaleceniem było dokładne malowanie felg ale... pamiętam, że jednemu z użytkowników to nie pomogło, poszukaj tam wątku warsztatowego z bodajże BTR-70, zdaje się że w końcu poradził sobie za pomocą folii aluminiowej Jędrek ps. są firmy, które robią żywiczne koła do BTR, niektóre wyroby jeszcze niedawno były (może dalej są) do dostania w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 22 Lipca 2007 Autor Share Napisano 22 Lipca 2007 Masz może jakieś namiary na taka firmę bo szukałem na googlach i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 Masz może jakieś namiary na taka firmę bo szukałem na googlach i nic Witam! Zaglądnij na stronę ModelCentrum. Tam na zamówienie można ściągnąć koła z Tiger Model Designs pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 proszę bardzo: Tiger Model Designs (dwa warianty) Jędrek ps. wydaje mi się, że widziałem jeszcze innej firmy koła do BTR tylko nie pamiętam czy był to MIG, Husar, Trakz czy jeszcze jakaś inna firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi