plastikk Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Taki ''półkownik''. Rozgrzebany z rok temu. Dobrnąłem do etapu malujemy. Zawieszenie to żywica od ModellTransu-bom leniwy,a i jakość właściwych odlewów RPM'u pozostawia już wiele do życzenia.Po prostu formy dobiegają żywota. Odlewy żywiczne również lekko niedorobione[niedolewki,jamki] - jakoś wybrnąłem. Malowanie będzie jak w temacie - bolszewickie - tak około 1919/20. Z odpowiednim sloganem i oznaczeniami. Sam FT-17 to wersja z wieżą Renault.Nie jest to więc typ zbudowany w Rewolucyjnej Rosji,raczej zdobyczny. tłumik po małej ingerencji i wielkościowe porównanie z Crusaderem [Hasegawa] - kolejny wykańczany 'półkownik''. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 O... też czeka mnie Reno ale w rękach polaków. Ten wyrób ModellTrans jest warty tej ceny? Zawieszenie RPM można samemu "naprawić" czy lepiej kupić tą żywicę? Chętnie zobaczę co wyjdzie ci z tego potworka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 O... też czeka mnie Reno ale w rękach polaków. Ten wyrób ModellTrans jest warty tej ceny? Zawieszenie RPM można samemu "naprawić" czy lepiej kupić tą żywicę? Chętnie zobaczę co wyjdzie ci z tego potworka. Jak ktoś nie lubi wydłubywania drobnicy z ramek i szału pasowania to... lepiej zafundowac sobie żywicę z Modell Transu. Chyba że masz w miarę stary wypust RPM ,to i odlewy masz pewnie czystsze. Jasne czy ciemno szare tworzywo?? Edycja. Sido i kalki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Chyba że masz w miarę stary wypust RPM ,to i odlewy masz pewnie czystsze. Jasne czy ciemno szare tworzywo? Nie wiem dopiero do mnie jedzie więc pewnie z ostatnio produkowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 Po łoszu,pierwszym brudzeniu i z zawieszeniem: Jednak będzie bez ''ogona''. Zawieszenie trzyma się na słowo honoru...trzeba będzie w końcu zrobić jakowąś podstawkę z jakimś ludkiem. Mam cuś od Strelca w letnim mundurku.Może się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 trzeba będzie w końcu zrobić jakowąś podstawkę z jakimś ludkiem. Długo na to czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Doszły narzędzia saperskie i jakaś tobołek... plus zaczątek podstawki/winietki: Figurka to Strelets - gumiś okrutny, a i rzezba pozostawia wiele do życzenia. Jednak to jedyne w typowo bolszewickich czapach. Jedną ''ramkę'' mam zbędną - z chęcią ''pamieniam się'' na żabojadów z WW 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Mimo, że nie każdy Twój model mi się podoba, to ten daje radę i jest wymalowany całkiem do rzeczy. To co możnaby jeszcze zrobić, to poprawić uchwyty narzędzi i tobołek. Może być bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi