Seb Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Balans bieli musi być ustawiony, z auto wychodzą żółte. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Balans bieli musi być ustawiony, z auto wychodzą żółte.Pzdr Nie możliwe,mam praktycznie ten sam aparat i z tego co wiem nie tylko w sonym najlepiej jest ustawić własnie na automat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Ludzie kochani ! Piszę to bez cienia jakiejkolwiek złośliwości. Proszę Cię Seb pokaż mi palcem na tym zdjęciu: obicia, przetarcia, wycieki. Jakiekolwiek ślady eksploatacji. Przecież tu nawet washa nie widać. Konrad C napisał: "A pomyślałeś, że może autor modelu nie chce tego stosować?" A czy Ty pomyślałeś o tym, że ja mam prawo wypowiadać się o tym co widzę? Jak widzę, tak piszę. Robert jeżeli aparat jest ustawiony na preselekcję czasu lub przysłony właściwe odcienie uzyskuje się tylko przy ręcznym ustawieniu balansu bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Robert jeżeli aparat jest ustawiony na preselekcję czasu lub przysłony właściwe odcienie uzyskuje się tylko przy ręcznym ustawieniu balansu bieli. Co Ty opowiadasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 A takie sobie bajki . Ja tą zasadę stosuję od .... (tu sobie wpisz dowolną liczbę powyżej 20-tu) lat. I nikt mi nigdy nie zarzucił, że moje zdjęcia mają niewłaściwy odcień (nie "ciągną" w żółć, zieleń czy błękit). Automatyczny balans bieli tylko na zielonym programie, na pozostałych ręcznie nastawiam. Czy to może niezgodne z najnowszymi badaniami "amerykańskich uczonych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 jasne ...co ja tam mam nascie lat i aparat od wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Nie uderzaj w ton obrażonego, bo wcale Cię nie obraziłem. Nie wiem ile masz lat, ale skoro nie jesteś blondynką z długimi nogami, to mnie nie interesuje Twój wiek. Napisałem, że to JA stosuję taki sposób i u MNIE się on całkowicie sprawdza. Niech Seb spróbuje na ręcznym ustawieniu balansu i zobaczymy co mu wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 ... Nie wiem ile masz lat, ale skoro nie jesteś blondynką z długimi nogami, to mnie nie interesuje Twój wiek... liczyłem na coś więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 ... Nie wiem ile masz lat, ale skoro nie jesteś blondynką z długimi nogami, to mnie nie interesuje Twój wiek... liczyłem na coś więcej.... Sorry, jestem hetero . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi