Skocz do zawartości

czy ktos wykona oswietlenie?

koksik750

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM! Czy jest ktos w stanie wykonac oswietlenie do cywilnego samochodu? ( oczywiscie za oplata :P ) chetnych prosze o wypowiedz

A sam tego nie zrobisz?? Trzeba trochę wszystkiego popróbować. Nie twierdze że oświetlenie jest łatwe ale poczytałbyś trochę i byś jakoś zrobił . ja na początku twoje przygody z modelarstwem odradzał bym ci wykonywanie oświetlenia , stosowania jakich dodatków ( trawionki , flocki itp).

Na początku skupił bym się na czystości sklejania i malowania. Jak potrenujesz to zabierz się za trudniejsze rzeczy wiele osób tak robi ( w tym ja).

A ja wiem jak mozna kupić model na allegro:P Wystarczy zalicytować albo nacisnąć guziczek "Kup teraz", oczyiście model musi być pudełeczku do złożenia:P

Pozdro;)

Oyasumi

zrobienie oswietlenia to nie jest zrobienie modelu rozrozniajmy te dwie rzeczy.

Nie chce zeby to glupio albo obrazliwie zabrzmialo ale nie piszcie mi zebym czegos trudniejszego nie robil..typu trawionki itp. nie umiem czegos nie robic, gdzie ja chce to wlasnie zrobic. a wracajac do oswietlenia to jestem poprostu zielony z elektroniki i dlatego prosze o pomoc, o wzor na ktorym moge sie wzorowac i robic kolejne samemu. powiem tak... od miesiaca dzien w dzien siedze godzinami na forach modelarskich i wszystko podpatruje zanim zaczne swoj pierwszy model.

Dla mnie pierwszy model bedzie bardzo dobrze wykonany, nie ma u mnie miejsca na cos zle zrobionego. taki poprostu jestem. nie odbierzcie mnie zle, szanuje wasze rady, naprawde

To bardzo dobrze że jesteś perfekcjonistą, ale moim zdaniem powinieneś raczej samemu spróbować choćby i bez modelu: kupujesz drucik, baterie (odpowiednia moc w stosunku do ilości i potrzb diod), diody.

viewtopic.php?p=47893#47893

tutaj na dole masz mniej więcej to opisane.

To jak z tym F50? Ile z aniego chcesz?

PS; to "robić model" było w cudzysłowie" nie było to dosłownie

PS2;łączenie kabelka z diodą i baterią nie ma nic wspólnego z elekroniką powodzenia

PS3: Też uważam żeby odrazu na głęboką wodę nie iść swoje pierwsze modele robiłem w dwie godziny, na początku trzeba się nauczyć obróbki, malowania, a ELEKTRYKA to już wyższa szkoła jazdy.

Tak czy tak, powodzenia