juvart Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Witam to mój pierwszy post na forum Wiem, że można zastosować masę blu-tack jeżeli chodzi o 1 wzór i to jest stosunkowo proste, ale jak wykonać maskowanie do drugiego wzoru gdzie kolor zielony i czerwony stykają się i nie chcę aby miedzy nimi występował kolor zółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Ale to ma być dokładnie taki kamuflaż ? W sensie stykające się ze sobą pasy w odpowiednim kolorze? Jeśli tak to tasma maskująca Tamiyi czy jakaś inna. Malujesz na żółto, zaklejasz taśmą tam gdzie mają być żółte pasy. Potem malujesz powiedzmy na zielono, zaklejasz gdzie ma zostać zielony. I na koniec malujesz na czerwono. Chyba że czarne kreski też są elementem kamuflażu? Wtedy wydaję mi się najlepiej byłoby już po namalowaniu pasów zamaskować je zostawiając tylko miejsce na czarne obramowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juvart Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 Czarnych kresek nie będzie to tylko na potrzeby tego rysunku zrobiłem. A pas będzie dwu kolorowy (max szerokości 1cm) ale nie taki jak od linijki ale bardziej wężykowy kształt kolory to będą Dark Yellow, Red Brown, Olive Green gdzie red brown i olive green będą tworzyć pasy. Ale już chyba zrozumiałem jak to zrobić, wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi